Πώς να καταστρέψετε μια Porsche 962C αξίας €1 εκατ. [video]

Πώς να καταστρέψετε μια Porsche 962C αξίας €1 εκατ. [video]

Μια λάθος κίνηση ήταν αρκετή για να σμπαραλιάσει το αυτοκίνητο-κόσμημα. 

Στους αγώνες συμβαίνουν συχνά πολλά ατυχήματα. Όμως κάποια «πονάνε» ιδιαίτερα, ειδικά αν πρόκειται για ιστορικά αυτοκίνητα μεγάλης αξίας, όπως αυτή η αγωνιστική Porsche 962C που τράκαρε στο Spa-Francorchamps.

Το ατύχημα έγινε λίγο μετά το chicane πριν τη γραμμή εκκίνησης-τερματισμού, όταν ο οδηγός της έχασε το πίσω μέρος. Προφανώς ο οδηγός της πάτησε παραπάνω γκάζι από όσο έπρεπε, το πίσω μέρος ξεκόλλησε και το σπάνιο αυτό κόσμημα κατέληξε πάνω στις μπαριέρες καταστρέφοντας όλο το εμπρός μέρος.

Η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή που οι πόρτες εκτοξεύτηκαν από το αυτοκίνητο. Στο βίντεο φαίνεται καθαρά η στιγμή της πρόσκρουσης και στη συνέχεια όλη η ζημιά που έχει πάθει το εμβληματικό αυτό αγωνιστικό αυτοκίνητο, η αξία του οποίου εκτιμάται στο € 1 εκατ. 

Η Porsche 962 εξελίχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και έκανε το αγωνιστικό της ντεμπούτο το 1984 στον 24ωρο αγώνα της Daytona. Βασισμένη στην αγωνιστική 956, είχε μακρύτερο ρύγχος, αλλά ο κλωβός ασφαλείας που είχε δεν ήταν και ό,τι ασφαλέστερο όπως αποδείχθηκε το 1985, όταν σε ένα δυστύχημα (κατά διαβολική σύμπτωση και αυτό στο Spa) σκοτώθηκε ο Stefan Bellof. Ήταν ο οδηγός που δύο χρόνια πριν είχε καταρρίψει το ρεκόρ στο Ring με μια 956C, ρεκόρ που κράτησε 35 χρόνια.

Όσο για την τύχη της συγκεκριμένης 962C που καταστράφηκε στο Spa-Francorchamps, αυτή είναι άγνωστη. Προφανώς, όπως λένε οι πληροφορίες, η αβαρία είναι επισκευάσιμη, αλλά το κόστος της θα είναι υπέρογκο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube