Πώς να καταστρέψεις μια Ferrari 488 Pista με... μια γκαζιά [video]

Πώς να καταστρέψεις μια Ferrari 488 Pista με... μια γκαζιά [video]

Αρκούν μερικά δευτερόλεπτα και ένας «κουλός» οδηγός για να βγει εκτός δρόμου και να καταστραφεί μια Ferrari 488 Pista!

Τα σημερινά supercars έχουν ιπποδυνάμεις που πριν μια δεκαετία θα θεωρούνταν πραγματικά τρελές. Όσοι τα αγοράζουν μπορεί να έχουν παχύ πορτοφόλι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουν... ευθέως ανάλογες οδηγικές ικανότητες. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες τα εφοδιάζουν με όλα τα συστήματα ελέγχου σταθερότητας, αλλά όποιος θέλει μπορεί να τα απενεργοποιήσει. Αρκεί βέβαια να ξέρει στη συνέχεια το πώς θα σεβαστεί το «εργαλείο».

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι και η Ferrari 488 Pista. Με κινητήρα 3.902 cc και twin scroll τούρμπο αποδίδει 720 PS/8.000 rpm και ροπή 770 Nm/3.250 rpm. Δεν είναι και το πιο εύκολο αυτοκίνητο να το «κουλαντρίσεις» και αυτό το κατάλαβε με τον χειρότερο τρόπο ένας Ολλανδός που μόλις την είχε αγοράσει. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 488 Pista [video]

Χρειάστηκαν λοιπόν μερικά δευτερόλεπτα για να αλλάξει τις ρυθμίσεις από το manettino και να απενεργοποιήσει τα συστήματα ευστάθειας και άλλα λίγα για να πατήσει (με σχεδόν μηδενική ταχύτητα) τέρμα το γκάζι. Η ουρά ξεκόλλησε και η καταστροφή -όπως φαίνεται και στο βίντεο- ήρθε σε χρόνο dt!

pista

Το βίντεο είναι ένα καλό μάθημα για όλους όσοι πιστεύουν πως μπορούν, δίχως όμως να έχουν δοκιμάσει ποτέ! Και η καταστροφή μπορεί να έρθει ακόμη και με ένα «απλό» καθημερινό αυτοκίνητο. Απλά, όταν πρόκειται για supercar πονάει λίγο περισσότερο...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube