Πως λειτουργεί το Launch control στις νέες BMW M3/M4; [video]

Πως λειτουργεί το Launch control στις νέες BMW M3/M4; [video]

Σε ένα ακόμη ενημερωτικό video, η BMW έρχεται να μας δείξει τον τρόπο που μπορεί κανείς να πάρει τη μέγιστη δυνατή επιτάχυνση από το αυτοκίνητό του, χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας.

Η σειρά video που έχει ανεβάσει η BMW στο επίσημο κανάλι της στο YouTube, γύρω από τις νέες Μ3 και Μ4 δείχνει να μην έχει τέλος. Πότε τα κιβώτια, πότε τα διαφορικά, ο θόρυβος των εξατμίσεων, ακόμα και το πως κάνει κανείς donuts με αυτές. Οι Γερμανοί βέβαια ξέρουν τι κάνουν. Δίνουν υλικό στο λαό να φτιάχνεται με τα μοντέλα τους και παράλληλα κάνουν ευρύτερα γνωστή την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από αυτά. 

Στην προκειμένη περίπτωση θα ασχοληθούμε με το νεότερο video της σειράς, που έχει να κάνει με το Launch control στα μοντέλα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Για να δει κανείς τα 100 km/h να αναγράφονται στο κοντέρ μίας Μ3 σε μόλις 4,2 sec, υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει. Και αυτή, έχει ως εξής.

Αρχικά θα πρέπει το όχημα να είναι ακίνητο και ο κινητήρας να είναι αναμμένος, έχοντας ήδη φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας. Ο οδηγός θα πρέπει να προσέξει ώστε το τιμόνι να βρίσκεται στην ευθεία ή σίγουρα σε γωνία μικρότερη των 30 μοιρών. Κατόπιν, ενεργοποιεί τη δυναμική λειτουργία M πατώντας το κουμπί DSC μία φορά. Πιέζει και κρατάει πατημένο το συμπλέκτη και κουμπώνει την πρώτη σχέση. Πατάει το γκάζι και όταν οι στροφές είναι οι κατάλληλες, γύρω στις 3.500 rpm, το μήνυμα Preparing Launch Control στον πίνακα οργάνων δίνει τη θέση του στο Launch Control Active. Από εκεί και πέρα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να αφήσει το αριστερό πεντάλ για να ξεκινήσει. Τα υπόλοιπα, πατώντας το play στο video που ακολουθεί. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube