Πώς η Tesla “έσωσε” την Alfa Romeo [video]

Πώς η Tesla “έσωσε” την Alfa Romeo [video]

H συμφωνία που γλύτωσε τη μιλανέζικη φίρμα από υπέρογκα πρόστιμα. 

Οι κανόνες εκπομπής ρύπων γίνονται όλο και πιο αυστηροί. Η ΕΕ ζητά από όλους τους κατασκευαστές που πωλούν αυτοκίνητα στην Ευρώπη να έχουν μια μέση εκπομπή ρύπων της τάξης των 95 gr CO2/km. Όποιος δεν το πετύχει κινδυνεύει με πολύ αυστηρά αλλά και δυσβάστακτα πρόστιμα.

Κάποιες εταιρείες έχουν στον στόλο τους ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα που ρίχνουν τον μέσο όρο των ρύπων. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει για την Alfa Romeo. 

Ωστόσο, όπως όλοι οι νόμοι, έτσι και ο συγκεκριμένος έχει το “παραθυράκι” του. Και αυτό ακριβώς το “παραθυράκι” αξιοποίησε η Alfa Romeo σε συνεργασία με την Tesla που παράγει μόνον αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων. Έτσι η FCA ήρθε πέρυσι σε συμφωνία με την εταιρεία του Elon Musk για να διαθέτει τα Tesla από το δικό της δίκτυο πωλήσεων. Αυτό αυτόματα συνυπολογίζει τους ρύπους μιας Alfa και ενός Telsa και ρίχνει κατακόρυφα τον μέσο όρο του CO2. 

H συμφωνία είναι win-win καθώς η μεν Alfa μπορεί να εξακολουθεί να παράγει τα αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες χωρίς να κινδυνεύει από τα υπέρογκα πρόστιμα, η δε Tesla απέκτησε χωρίς κόστος ένα δίκτυο πωλήσεων. Και εμείς βέβαια μπορούμε να απολαμβάνουμε την οδήγηση των μοντέλων της Alfa με τους κινητήρες που αγαπήσαμε… 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube