Πώς διατηρήθηκε αυτή η διαφήμιση της Toyota Supra από το 1993 μέχρι σήμερα;

Πώς διατηρήθηκε αυτή η διαφήμιση της Toyota Supra από το 1993 μέχρι σήμερα;

Όλη η αλήθεια για τη διαφημιστική πινακίδα που μας ταξίδεψε πίσω στο χρόνο.

Το μυστήριο της διαφημιστικής πινακίδας με την Toyota Supra η οποία παραμένει ακόμα στη θέση της από το 1993, φαίνεται πως λύθηκε από το αμερικανικό thedrive. Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο του 2020, όταν ένας οδηγός που περνούσε από τον αυτοκινητόδρομο U.S. Highway 101 στο San Fransisco δημοσίευσε στο Instagram την εν λόγω φωτογραφία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good thing I drove today or I never would have seen the 1990’s Toyota Supra ad exposed as they change the billboard. Cool.

A post shared by Safe Distance Gabe (@safegabe) on

Μια διαφήμιση 27 ετών σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο, σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ειδικά αν συνυπολογίσουμε την αρκετά καλή κατάσταση στην οποία έχει διατηρηθεί.

Τελικά, η αλήθεια είναι πως η επανεμφάνιση της Supra δεν αποτελεί διαφημιστικό τρικ της Toyota, αλλά οφείλεται σε μια συγκυρία.

Οι διαφημιστικές πινακίδες του είδους είναι φτιαγμένες από βινύλιο που τοποθετείται με κόλλα πάνω στη σταθερή βάση, ευνοώντας την γρήγορη και συχνή αντικατάστασή τους. Παρόλα αυτά, μέχρι το 1993, η διαδικασία ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς το θέμα βαφόταν απευθείας πάνω στην πινακίδα. Η εικόνα της Toyota Supra λοιπόν ήταν η τελευταία διαφήμιση παλαιάς κοπής στο συγκεκριμένο billboard, με την εταιρεία στην οποία ανήκει η πινακίδα να επιλέγει να την κρατήσει ως βάση αντί να την καλύψει με μαύρο χρώμα.

Από το 1993 μέχρι σήμερα, η διαφήμιση της Supra έχει καλυφθεί από εκατοντάδες μεταγενέστερες διαφημίσεις βινυλίου, για αυτό και τα χρώματά της έχουν διατηρηθεί σε τόσο καλή κατάσταση προστατευμένα από την ακτινοβολία του ηλίου. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως κάθε φορά που οι εργάτες αλλάζουν βινύλιο - μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 2 ώρες - η Supra αποκαλύπτεται σε όλους όσους περνούν από τον αυτοκινητόδρομο. Έτσι, διατηρείται ζωντανό ένα κομμάτι αυτοκινητιστικής ιστορίας, τουλάχιστον μέχρι η πινακίδα να αντικατασταθεί εντελώς από κάποιο ψηφιακό πάνελ.

[Πηγή: thedrive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube