node/38663

Πώς αποχαιρέτισε ο Lewis Hamilton τον Stirling Moss;

Με μια ανάρτηση στο Facebook αποχαιρέτισε τον θρύλο των αγώνων.

O Lewis Hamilton είχε μια ιδια'ιτερη σχέση με τον Stirling Moss. Πέραν του γεγονότος ότι ήταν συμπατριώτες, ο Moss ήταν πρεσβευτής της Mercedes-Benz και είχε αναπτύξει στενή σχέση με τους οδηγούς της ομάδας. 

Έτσι, ο Hamilton επέλεξε με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση στο facebook που συνοδεύτηκε και με τις ανάλογες φωτογραφίες, για να αποχαιρετίσει τον θρύλο των αγώνων που έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 90 ετών

«Σήμερα αποχαιρετούμε τον Sir Stirling Moss, τον θρύλο των αγώνων. Νομίζω πως είναι σημαντικό να γιορτάσουμε την απίστευτη ζωή του και το πόσο εκπληκτικός άνθρωπος ήταν. Το να λες αντίο δεν είναι ποτέ εύκολο και είναι λυπηρό, όμως πάντα θα βρίσκεται εδώ, στη μνήμη μας και θα είναι πάντα ένα τεράστιο κομμάτι της ιστορίας του βρετανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σίγουρα μου λείπουν οι συζητήσεις μας. Για να είμαι ειλικρινής, η φιλία μας ήταν ένα τόσο ασυνήθιστο ταίριασμα. Δύο άνθρωποι από τόσο διαφορετικές εποχές και υπόβαθρο, συνδεθήκαμε και διαπιστώσαμε ότι η κοινή μας αγάπη για τους αγώνες μας έκανε συντρόφους. Είμαι ευγνώμον που έζησα αυτές τις ξεχωριστές στιγμές μαζί του. Στέλνω τις προσευχές και τις σκέψεις μου στην οικογένειά του. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», έγραψε ο Hamilton. 

node/39728

Το Toyota GR Yaris κάνει δοκιμές στο Goodwood [video]

Ενόψει του φεστιβάλ ο Kris Meeke οδηγεί στο όριο το αυτοκίνητο. 

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Το Toyota GR Yaris κάνει δοκιμές στο Goodwood [video]

Η ναυαρχίδα της γκάμας του νέου Yaris εξελίχθηκε σε συνεργασία με τις Gazoo Racing και Tommi Mäkinen Racing ως μοντέλο για ομολογκασιόν για το επόμενο αγωνιστικό της Toyota, κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία που έχουν αποκτήσει από τη συμμετοχή τους στο WRC (τίτλος κατασκευαστών το 2018, τίτλος οδηγών 2019 με τον Ott Tänak).

Κάτω από το καπό του GR Yaris βρίσκεται ο ισχυρότερος 3κύλινδρος κινητήρας παραγωγής με χωρητικότητα 1.618 cc, 12 βαλβίδες, single scroll turbo και τεχνολογία απευθείας από τους αγώνες, ο οποίος αποδίδει 261 PS και 360 Nm ροπής.  Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και του νέου συστήματος τετρακίνησης GR-Four.

Σύμφωνα με την Toyota, το σύστημα επιτρέπει -θεωρητικά- κατανομή ροπής από 100:0 έως 0:100 (εμπρός/πίσω) κάτι που εν μέρει οφείλεται και στο ότι έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί με μηχανική ολίσθηση μεταξύ των εμπρός και των πίσω τροχών. Ο οδηγός μπορεί επίσης να επεμβαίνει στην λειτουργία του συστήματος: Στη λειτουργία Normal η βασική κατανομή ροπής είναι 60:40, στο πρόγραμμα Sport 30:70 και στο Track 50:50, προκειμένου η συμπεριφορά του αυτοκινήτου να είναι η βέλτιστη ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Η Toyota ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε κάτω από 5,5" και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 230 km/h.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της προετοιμασίας για το Goodwood SpeedWeek (16-18 Οκτωβρίου 2020), η Toyota επιστράτευσε τον Kris Meeke για να δοκιμάσει εκεί το αυτοκίνητο και βέβαια φρόντισε να μας δώσει και το ανάλογο βίντεο. 

node/39727

Ηλεκτρικό καρτ από την Xiaomi και την Lamborghini [video]

Με μέγιστη ταχύτητα 40 km/h και αυτονομία 25 χιλιομέτρων.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Ηλεκτρικό καρτ από την Xiaomi και την Lamborghini [video]

Ο τεχνολογικός γίγαντας της Κίνας, η Xiaomi, άφησε για λίγο στην άκρη τις συνήθεις δραστηριότητές της και δημιούργησε ένα 
ηλεκτροκίνητο καρτ με τα χρώματα και την υπογραφή της Lamborghini.

Το Ninebot GoKart Pro αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 40 km/h και φέρει μπαταρίες ιόντων-λιθίου 432 Wh. Σύμφωνα με την Xiami η αυτονομία του αρκεί για να διανύσει άνετα 62 γύρους σε μια πίστα μήκους 400 μέτρων, δηλαδή κάτι λιγότερο από 25 χιλιόμετρα.

Διατίθεται με ειδικά ελαστικά που ευνοούν τις διασκεδαστικές πλαγιολισθήσεις, ενώ η Xiaomi έχει ενσωματώσει σε αυτό ένα  «σύστημα εξομοίωσης προφίλ ήχου κινητήρα», ώστε οι οδηγοί να μπορούν πραγματικά να αισθάνονται σαν να τρέχουν μια Lamborghini γύρω από μια πίστα όταν το οδηγούν. 

Το Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition θα διατίθεται αντί 9.999 γιουάν (1.440 δολάρια ΗΠΑ) και είναι διαθέσιμο για προπώληση στην Κίνα, από τις 16 Αυγούστου, ενώ ένας περιορισμένος αριθμός θα διατίθεται προς πώληση και εκτός Κίνας. Το GoKart Pro μπορεί να φέρει φορτίο έως 100 κιλά, μπορεί να οδηγηθεί τη νύχτα χάρη στην ύπαρξη προβολέων LED “blue lake blue”.