Πώς αλλάζεις λάστιχο σε ένα αεροπλάνο; [video]

Πώς αλλάζεις λάστιχο σε ένα αεροπλάνο; [video]

Δεν είναι και τόσο εύκολο να αλλάξεις λάστιχο σε ένα αεροπλάνο! Δείτε βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία σε ένα Boeing 747. 

Αρκεί ένα γρύλος και το το κατάλληλο «κλειδί» για να αλλάξεις το λάστιχο του αυτοκινήτου σου, αλλά είναι το ίδιο και σε ένα αεροπλάνο; Περίπου, όμως η διαδικασία είναι λίγο πιο επίπονη.

Υπολογίζεται ότι για την αντικατάσταση ενός ελαστικού απαιτούνται δύο τουλάχιστον μηχανικοί και περίπου μιας ώρας δουλειά. Το λάστιχο μπορεί να σηκωθεί μόλις 5 εκατοστά από το έδαφος.

Οι μηχανικοί αφαιρούν το καπάκι ασφαλείας, ξελασκάρουν τα μπουλόνια και παράλληλα αποσυμπιέζουν το ελαστικό από τα 200 psi στα 30 psi. Με έναν ειδικό γρύλο αφαιρούν το λάστιχο από τον άξονα. Γρασάρουν τον άξονα και στη συνέχεια τοποθετούν με την ίδια ακριβός διαδικασία το νέο λάστιχο.

Ο τροχός ενός Boeing 747 ζυγίζει 228 κιλά και έχει διάμετρο περίπου 1,40 μέτρα. Μια βασική διαφορά των τροχών ενός αεροσκάφους σε σχέση με αυτών ενός αυτοκινήτου είναι ότι οι πρώτοι περιέχουν άζωτο αντί για αέρα, καθώς το αέριο πλήρωσης δεν πρέπει να είναι «ευάλωτο» στις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας στις οποίες υπόκειται. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τους μηχανικούς της Virgin Atlantic να αλλάζουν στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου το ελαστικό σε ένα Boeing 747.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube