Porsche: Ύστερα από 35 χρόνια, η 962 C ξαναζεί! [video]

Porsche: Ύστερα από 35 χρόνια, η 962 C ξαναζεί! [video]

Η Porsche χρειάστηκε ενάμιση χρόνο εντατικών εργασιών προκειμένου να δώσει ξανά ζωή στην 962 C του Hans-Joachim Stuck.

Το τμήμα της Porsche «Heritage & Museum» ανέλαβε δράση, δίνοντας ξανά ζωή στην Porsche 962 C του Hans-Joachim Stuck. Μάλιστα, το αποτέλεσμα θα τολμούσαμε να ισχυριστούμε ότι είναι καλύτερο και από το ορίτζιναλ μοντέλο του 1987.

Η 962 C και ο Hans-Joachim Stuck συναντήθηκαν ξανά στο κέντρο εξέλιξης της φίρμας στο Weissach, 35 χρόνια αργότερα! Εκεί βρήκαν όμως τόσο τον επικεφαλής μηχανικό της αγωνιστικής ομάδας Norbert Singer όσο και το ντιζάινερ του πρωτότυπου μοντέλου, Rob Powell.

porsche

Η 962 C υπήρξε ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την οικογένεια της Porsche. Ήταν για παράδειγμα, το πρώτο τετράτροχο της εταιρείας που χρησιμοποίησε ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που σήμερα χρησιμοποιούν κατά κόρον όλα τα μοντέλα της Porsche (PDK).

Επιπλέον, το 1987, κέρδισε στο ADAC Würth Supercup με τον Hans πίσω από το τιμόνι της. Παρότι δεν συμμετείχε σε πολλούς αγώνες, η 962 C, χρησιμοποιήθηκε για πάρα πολλά χρόνια από την Porsche και το τμήμα εξέλιξης της φίρμας στο Weissach ως test car στην ανάπτυξη νέων αεροδυναμικών βοηθημάτων. 

porsche

Υπεύθυνοι για την ανακατασκευή της εμβληματικής Porsche 962 C ήταν οι Armin Burger και Traugott Brecht. «Το αυτοκίνητο υπήρχε πάντα μέσα στην αποθήκη. Πριν από ενάμιση χρόνο πήραμε την απόφαση να το βγάλουμε στο φως και να το μεταφέρουμε στο Weissach ώστε να αρχίσουμε να δουλεύουμε σε αυτό. Η συνεργασία μας με όλα τα τμήματα της Porsche ήταν εξαιρετική. Βρήκαμε ό,τι εξάρτημα ζητήσαμε άμεσα και σε ακτίνα μόλις 30 μέτρων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Armin Burger.

Το ειδικό τμήμα της Porsche που ανέλαβε την αποκατάσταση/μετασκευή του μοντέλου αρχικά ανακατασκεύασε εξ ολοκλήρου το κάτω μέρος της 962 C, κατόπιν άλλαξε θέση στη διάταξη των ψυγείων και προχώρησε σε ποικίλες αναπροσαρμογές στο αμάξωμα. 

porsche

Η συγκεκριμένη 962 C με το Νο 17 πραγματοποίησε την πρώτη της δημόσια εμφάνισή πριν από λίγες εβδομάδες στην εκδήλωση Sound Night του Porsche Museum, ενώ προγραμματισμένες είναι πολλές ακόμη εμφανίσεις μέσα στο 2022.

Ο Hans-Joachim  Stuck Stuck δήλωσε φανερά συγκινημένος στη θέα του αναγεννημένου μοντέλου: «Είναι σαν να επιστρέφω σπίτι μου. Αισθάνομαι τυχερός που βοήθησα στην εξέλιξη του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Ήταν μοναδικό το συναίσθημα τότε να μπορώ να κρατώ τα χέρια μου στο τιμόνι όταν αλλάζω ταχύτητες με τέρμα γκάζι. Η 962 C ήταν ένα από τα λίγα αυτοκίνητα που μου επιτράπηκε να οδηγήσω μόνος μου, χωρίς ομόσταβλους και με τις ρυθμίσεις που εγώ ήθελα. Δεν γίνεται να ξεχάσεις ποτέ ένα τέτοιο αυτοκίνητο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube