Porsche: Θα «εισβάλλει» στις διεθνείς χρηματαγορές;

Porsche: Θα «εισβάλλει» στις διεθνείς χρηματαγορές;

Η είσοδος της Porsche στις διεθνείς χρηματαγορές θα εκτόξευε την αξία της εταιρείας στα 100 δισ. δολάρια!

Ο όμιλος VW βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε συνεχείς επαφές με την Porsche Automobil Holding SE, τον μεγαλύτερο μέτοχο του ομίλου, ούτως ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο εισόδου της Porsche στις διεθνείς χρηματαγορές.

Σύμφωνα με στοιχεία όμως που είδαν το φως της δημοσιότητας έπειτα από ρεπορτάζ των Financial Times, το deal είναι σχεδόν έτοιμο να κλείσει και απομένουν λίγες τυπικές λεπτομέρειες που δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στην ολοκλήρωση του.

porsche

Ήδη το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έχει κατά κάποιο τρόπο προεξοφλήσει τη συμφωνία, κάτι που γίνεται αντιληπτό και από την άνοδο των μετοχών τόσο της VW (+9% στα €190.14) όσο και των λίγων διαθέσιμων «κομματιών» που προσφέρει η Porsche (επίσης +9% στα €88.88).

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, η ενδεχόμενη είσοδος της Porsche στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, θα μπορούσε να εκτοξεύσει την αξία της εταιρείας ακόμα και στα 180 δισ. δολάρια με την πλειονότητα βέβαια αυτών να πιστεύει ότι τελικά η χρηματιστηριακή αξία της γερμανικής φίρμας θα «κλειδώσει» λίγο πάνω από τα 100 δισ. δολάρια.

Η Porsche Holding SE επιβεβαίωσε με δήλωση της ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το VW Group με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την απόκτηση κοινών μετοχών -ώστε να υπάρχει δικαίωμα ψήφου στον κάτοχο- της Porsche AG.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης Porsche Holding SE αποτελεί μια ξεχωριστή επιχειρηματική δραστηριότητα σε σχέση με την εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων καθώς δημιουργήθηκε πριν από 15 περίπου χρόνια όταν η Porsche προσπάθησε να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του VW Group.

Η συμφωνία ανάμεσα στο VW Group και την Porsche Automobil Holding SE για την είσοδο της Porsche στα διεθνή χρηματιστήρια θα λάβει το τελικό «ok» άμεσα από το διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο του ομίλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube