node/36992

Porsche: Στο μέλλον, η κύρια πηγή εσόδων μας δεν θα είναι τα αυτοκίνητα

Η γερμανική εταιρεία θα στραφεί προς άλλες κατευθύνσεις για να διατηρήσει την κερδοφορία της.

Ο Lutz Meschke, αντιπρόεδρος και CFO της Porsche, δήλωσε στο Autocar πως κάποια στιγμή στο μέλλον, η πώληση αυτοκινήτων δεν θα είναι η κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας, καθώς οι ανάγκες του αγοραστικού κοινού αλλάζουν, μειώνοντας το περιθώριο κέρδους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Mesche δήλωσε: «Στόχος των πόλεων είναι να μειώσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση, οπότε θα πρέπει να βρούμε λύσεις που να ταιριάζουν με την μάρκα μας. Τα κοινόχρηστα αυτοκίνητα δεν είναι αρκετά - δεν θα μας δώσουν σημαντικό περιθώριο κέρδους. Αν θέλεις να αποκτήσεις ένα κομμάτι της πίτας, θα πρέπει να κάνεις επενδύσεις σε άλλες μάρκες και σε άλλου είδους λύσεις για την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Το να μιλάμε μόνο για τα αυτοκίνητα Porsche δεν είναι αρκετό για το μέλλον.», τονίζοντας πως η Porsche πρέπει να επενδύσει σε άλλες επιχειρήσεις και start up ώστε να διατηρήσει τα επίπεδα κερδοφορίας της.

Porsche

Περιγράφοντας το πρόβλημα που θα προκύψει μέσα στα επόμενα χρόνια, ο Lutz Meschke δήλωσε: «Σήμερα, οι πελάτες μας είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν 2, 3 ή και 4 Porsche αλλά στο μέλλον, ίσως αγοράσουν 1 ή 2 και χρησιμοποιούν άλλου είδους υπηρεσίες για να μετακινούνται στις πόλεις. Πρέπει να σκεφτούμε επιχειρησιακά μοντέλα που θα εξισορροπήσουν αυτές τις απώλειες».

Ένα παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η συνδρομητική υπηρεσία της Porsche που έχει εγκαινιαστεί σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να επεκταθεί σε Ασία και Ευρώπη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Παρόλο που σύμφωνα με τον Meschke, αυτό είναι μια καλή αρχή, δεν αρκεί για να καλύψει τις μειωμένες πωλήσεις που θα προκύψουν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

«Αν το 60% των ανθρώπων ζουν σε μεγαλουπόλεις, τότε οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε αυτά τα μέρη θα μειωθούν σημαντικά. Με την μάρκα μας είμαστε περιορισμένοι. Δεν θα βγάζουμε αρκετά χρήματα για να διατηρήσουμε το ποσοστό κερδοφορίας στο 15% (ο οριακός στόχος της Porsche) και αυτό είναι το πρόβλημα.»

Κλείνοντας, ο ισχυρός άντρας της Porsche δήλωσε πως θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν τις πωλήσεις των αυτοκινήτων για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό.

Πηγή: Autocar

TAGS
node/39640

Γιατί κάποιος να αγοράσει 5 Mercedes-Benz SLR McLaren; [video]

Ο Manny Khoshbin βγάζει τις SLR του για βόλτα και για μια αναμνηστική φωτογραφία.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Γιατί κάποιος να αγοράσει 5 Mercedes-Benz SLR McLaren; [video]

Ο Manny Khoshbin, γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο του real estate, τα τελευταία χρόνια αρέσκεται στο να παρουσιάζει μέσω YouTube την πανάκριβη συλλογή υπεραυτοκινήτων που διατηρεί στο γκαράζ του. Ανάμεσα σε σπάνια μοντέλα όπως ειδικές εκδόσεις των Bugatti Veyron, Bugatti Chiron, Pagani Huayra κ.α., είναι και κάτοχος όχι μίας, αλλά πέντε (!) Mercedes-Benz SLR McLaren.

Στο τελευταίο του βίντεο, ο Khoshbin έβγαλε τις πέντε SLR από το γκαράζ με σκοπό να τις τραβήξει μια ομαδική φωτογραφία σε διπλανή αλάνα. Με αφορμή τη φωτογράφιση, κάθε SLR έκανε μια σύντομη βόλτα ώστε να λειτουργήσει ο κινητήρας καθώς από ότι καταλαβαίνουμε τα αυτοκίνητα περνούν το μεγαλύτερο χρόνο της ζωής τους σε ακινησία. Όπως λέει και ο ίδιος «Λοιπόν παιδιά, έχω πέντε από αυτές και πρέπει να τις οδηγώ!».

Να θυμίσουμε πως η Mercedes-Benz SLR McLaren ήταν ο πρώτος καρπός συνεργασίας των δύο εταιρειών που για πολλά χρόνια συμμάχησαν στην Formula 1. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 1999 ενώ η έκδοση παραγωγής ακολούθησε το 2003 με ανθρακονημάτινο αμάξωμα. Κάτω από το μακρύ καπό βρίσκεται ένας supercharged κινητήρας V8 5,4 λίτρων με απόδοση 626 PS και 780 Nm (στην "απλή" έκδοση). Μεταξύ 2003 και 2010, κατασκευάστηκαν συνολικά 2.157 μονάδες της SLR.

SLR

Οι δύο από τις SLR του Kohoshbin είναι εκδόσεις Roadster και οι υπόλοιπες τρεις Coupe, ενώ έχουν διαφοροποιήσεις όσον αφορά το συνδυασμό εξωτερικών και εσωτερικών αποχρώσεων. Αν και έχουν αρκετά χρόνια στην πλάτη τους, τα μοντέλα έχουν διατηρήσει τον εξωτικό τους χαρακτήρα. Το μόνο πρόβλημα που φαίνεται να ισχύει για όλες τις SLR είναι το υδραυλικό σύστημα με το οποίο ανοίγουν οι πόρτες, το οποίο δε λειτουργεί το ίδιο αποδοτικά μετά από 15 χρόνια.

Αν αναρωτιέστε γιατί ο Manny Khoshbin αγόρασε 5 SLR, όπως έχει αποκαλύψει σε παλαιότερο βίντεο λόγος είναι απλός - εκτός του ότι είναι ένα από τα αυτοκίνητα που του αρέσουν πολύ και ήθελε να το έχει σε διαφορετικά χρώματα, πιστεύει πως η αξία του θα ανέβει στο χρηματιστήριο των υπεραυτοκινήτων (όπως έγινε με τις ανταγωνιστικές Porsche Carrera GT και Ferrari Enzo από την ίδια χρονική περίοδο) οπότε βλέπει την αγορά τους ως επένδυση. Πάντως για να ξέρετε, η αγαπημένη του SLR είναι η λευκή Roadster.

node/39637

100 χρόνια Mazda: Κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο-αφιέρωμα

Όλη η ιστορία της μάρκας σε ένα βιβλίο που μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν. 

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

100 χρόνια Mazda: Κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο-αφιέρωμα

H Mazda ιδρύθηκε το 1920 και οδηγήθηκε από την τόλμη, την αμφισβήτηση της κοινής πρακτικής και την αναζήτηση νέων δρόμων στους τομείς της μηχανολογίας και του σχεδιασμού.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή, η Mazda κατέγραψε σημαντικές διακρίσεις. Ήταν η πρώτη Ασιατική μάρκα που κέρδισε το Le Mans το 1991. Παρουσίασε το εμβληματικό Cosmo Sport 110S, τον περιστροφικό κινητήρα σε μοντέλο μαζικής παραγωγής και δημιούργησε ένα παγκόσμιο best-seller: το διθέσιο roadster Mazda MX-5, με πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις από το λανσάρισμά του το 1989. Είναι η μάρκα που παρουσίασε τον πρώτο βενζινοκινητήρα στον κόσμο που συνδυάζει τις τεχνολογίες αυτανάφλεξης με συμπίεση, και ανάφλεξη με σπινθήρα, τον κινητήρα Skyactiv-X.

Όλη η ιστορία της θρυλικής μάρκας που ακολουθεί το ασυμβίβαστο και προκαλεί το κατεστημένο, φιλοξενείται σε ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα που ετοιμάστηκε από την Mazda Motor Europe. Ξεκινώντας από την πόλη καταγωγής της μάρκας, την ηρωική Χιροσίμα, οι σελίδες του βιβλίου μας ξεναγούν σε όλα τα σημαντικά γεγονότα που χάραξαν την αιωνόβια ιστορία της μάρκας. 

Μέσα σε 7 ενότητες φιλοξενείται όλη η διαδρομή της Mazda μέχρι το σήμερα.

Κατεβάστε το βιβλίο-αφιέρωμα στα 100 χρόνια της Mazda ΕΔΩ.

TAGS