Porsche: Κέρδη εξαμήνου €1,23 δισ παρά τον κορονοϊό

Porsche: Κέρδη εξαμήνου €1,23 δισ παρά τον κορονοϊό

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Porsche δηλώνουν αισιοδοξία για το μέλλον, παρά τα προβλήματα που έφερε η κρίση στην παγκόσμια αγορά.

Η Porsche ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020, παραμένοντας στην κερδοφορία παρά τις σοβαρές επιπτώσεις του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία και στην αγορά αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche: Πούλησε περισσότερες 911 παρά την πανδημία!

Πιο συγκεκριμένα, ο τζίρος πωλήσεων για τους πρώτους έξι μήνες του 2020 ήταν €12,42 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας πτώση 7,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Τα καθαρά κέρδη ήταν €1,23 δισεκατομμύρια, μειωμένα κατά 26,3% σε σχέση με το 2019.

Ο Oliver Blume, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche AG δήλωσε: «Η τωρινή κατάσταση είναι μια πρόκληση για την εταιρεία μας. Αντιμετωπίζουμε την κρίση του κορονοϊού με υπευθυνότητα και συστηματικό τρόπο, ενώ παράλληλα το βλέπουμε σαν μια ευκαιρία. Τα ελκυστικά νέα μας προιόντα - από την 911 Turbo μέχρι την ηλεκτρική Taycan - μας έδωσαν μια ώθηση. Μας εκφράζουν τα οράματα για το μέλλον και θέτουμε νέα στάνταρ. Αυτό το πνεύμα πρωτοπορίας είναι που μας κινεί. Θα επενδύσουμε €15 δισεκατομμύρια σε νέες τεχνολογίες μέσα στα επόμενα 5 χρόνια».

Ο Lutz Meschke, αντιπρόεδρος της Porsche AG δήλωσε: «Η κρίση του κορονοϊού δεν άφησε την Porsche ανεπηρέαστη. Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, είχαμε σημαντική ύφεση για το πρώτο μισό του 2020. Στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές αγορές όπως η Κορέα και η Ιαπωνία, τα πράγματα έχουν ήδη αρχίσει να πηγαίνουν καλά εδώ και μερικές εβδομάδες. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα καταφέρουμε να εξισορροπήσουμε ένα μέρος της χασούρας από τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Φυσικά, αυτό θα είναι πιθανό μόνο εάν δεν υπάρξουν επιπλέον προβλήματα λόγω κορονοϊού.»

Σε αυτό το κλίμα, η Porsche εγκαταλείπει το στρατηγικό στόχο του 15% της κερδοφορίας, όμως συνεχίζει την προσπάθεια για διψήφιο νούμερο (μέσα στο πρώτο εξάμηνο το ποσοστό κέρδους ήταν 9,9%).

Οι πωλήσεις της Porsche για το πρώτο μισό του 2020 διαμορφώθηκαν στα 116.964 οχήματα, σημειώνοντας πτώση 12,4% σε σχέση με πέρυσι. Το μείγμα ήταν 4.480 Taycan, 16.919 μονάδες της 911, 34.430 Macan και 39.245 Cayenne. Η μεγαλύτερη αγορά για την Porsche παραμένει η Κίνα, με 39.603 πωλήσεις. Στην Ευρώπη η γερμανική φίρμα πούλησε 32.312 αυτοκίνητα ενώ στις ΗΠΑ οι πωλήσεις έφτασαν τις 24.186 μονάδες.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube