Porsche: Και μπαγκαζιέρες φτιάχνουμε αλλά όχι σαν τις άλλες

Porsche: Και μπαγκαζιέρες φτιάχνουμε αλλά όχι σαν τις άλλες

Η Porsche λύνει με στιλ το πρόβλημα του μικρού χώρου αποσκευών κάποιων μοντέλων της.

Οι μπαγκαζιέρες είναι γενικά ένα «αξεσουάρ» που χαλάει το στιλ του αυτοκινήτου, πέραν του γεγονότος ότι επιδρά και στην αεροδυναμική του.
Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, όταν θέλεις να μεταφέρεις πολλά πράγματα ή αντικείμενα που δεν χωρούν στον χώρο αποσκευών, είναι μάλλον απαραίτητες.
Η Porsche αποφάσισε να βελτιώσει την πρακτικότητα των μοντέλων της είτε αυτά έχουν έναν αξιοπρεπή χώρο αποσκευών, είτε για να βελτιώσει τον μικρό χώρο που διαθέτουν κάποια άλλα μοντέλα της. Έτσι σχεδίασε μπαγκαζιέρες με στιλ, που δεν χαλάνε το στιλ των αυτοκινήτων της, αλλά αναβαθμίσουν την πρακτικότητα τους.

Oι κομψές μπαγκαζιέρες διατίθενται μέσω της γραμμής αξεσουάρ Tequipment με χωρητικότητα 320 λίτρων και 520 λίτρων. Τοποθετούνται  το ίδιο έυκολα στην οροφή τόσο μιας 911 όσο και σε αυτές των Macan, Cayenne και Panamera.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον Jon Olsson, επαγγελματία σκιέρ, ο οποίος διαχρονικά τοποθετούσε μπαγκαζιέρες σε διάφορα supercars που είχε για να μεταφέρει τον εξοπλισμό του.  

Οι μπαγκαζιέρες της Porsche σχεδιάστηκαν και εξελίχθηκαν από την Porsche Design και υιοθετούν ένα ενδιαφέρον σχέδιο που τους επιτρέπει να ανοίγουν και να κλείνουν από κάθε πλευρά. Είναι εύκολο να τοποθετηθούν και μάλιστα μπαίνουν σε τέτοια θέση,  έτσι ώστε να μην παρεμποδίζουν την πρόσβαση στον  κυρίως χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου, ειδικά στις Macan και Cayenne που έχουν την 5η πόρτα.  Είναι κατασκευασμένες από ελαφρύ και ανθεκτικό πλαστικό και στην έκδοση των 520 λίτρων ζυγίζουν μόλις 26 κιλά, ενώ σε αυτήν των  320 λίτρων το βάρος τους φτάνει μόλις τα 18 κιλά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube