Porsche: Η Taycan απειλεί την κυριαρχία της 911

Porsche: Η Taycan απειλεί την κυριαρχία της 911

Οι παραγγελίες έχουν φτάσει τις 30.000 όταν πέρυσι η 911 είχε πουλήσει 35.600 αυτοκίνητα.

Και ξαφνικά η ηλεκτρική Taycan απειλεί την κυριαρχία της 911, του μοντέλου που έχει πουλήσει περισσότερο από κάθε άλλο μοντέλο Porsche.
Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή της τον Σεπτέμβριο, η Taycan έχει ήδη συμπληρώσει σχεδόν 30.000 παραγγελίες με την εταιρεία να ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή σε 40.000 μονάδες ετησίως.

Ο αριθμός αυτός (και το ενδιαφέρον των καταναλωτών) έρχεται να τοποθετηθεί «απειλητικά» απέναντι στις πωλήσεις της 911 που πέρυσι έφτασαν τις 35.600. Αν η Taycan συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, σύντομα θα ξεπεράσει σε πωλήσεις την 911.
Έτσι, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας θα μπορούσε εύκολα να αποδειχθεί σαν το εμβληματικό μοντέλο της νέας εποχής για την Porsche σημειώνουν οι αναλυτές.

Η επιτυχία του Taycan είναι κρίσιμη και για το Volkswagen Group γενικότερα καθώς θα ενισχύσει την ελκυστικότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τη VW να ετοιμάζεται να εξελίξει ηλεκτρικά σε όλες τις κατηγορίες. Η άφιξη της Taycan στην αγορά θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει μια νέα πρόκληση για το Model S της Tesla, ένα αυτοκίνητο στο οποίο ο Elon Musk ελπίζει για να επιστρέψει την κερδοφορία στα ταμεία της εταιρείας του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube