Porsche: Ετοιμάζει το διάδοχο της 918;

Porsche: Ετοιμάζει το διάδοχο της 918;

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Porsche, θα παρουσιάσει πριν το τέλος του χρόνου το νέο hypercar της γκάμας της. Τη μελλοντική GT1...

Η γκάμα των σπορ οχημάτων της Porsche αναμένεται σύντομα να εμπλουτιστεί με την απόλυτη έκδοση. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη, οι μηχανικοί της εταιρείας στη Στουτγάρδη δουλεύουν πυρετωδώς πάνω στο πρότζεκτ GT1.

Η είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από έναν Αυστραλό δημοσιογράφο ο οποίος ισχυρίζεται ότι η αφρόκρεμα των πελατών της γερμανικής φίρμας έχει λάβει ειδική πρόσκληση ώστε να παρευρεθεί σε ένα σπέσιαλ event τον Αύγουστο στα κεντρικά της φίρμας, στο οποίο θα τους αποκαλυφθεί το νέο hypercar της Porsche!

gt1

Η GT1, θα είναι κεντρομήχανη, με αμάξωμα από ανθρακόνημα και συνδυαστική ισχύ που θα ξεπερνά τους 900 ίππους. Οι συγκεκριμένες προδιαγραφές μαρτυρούν ουσιαστικά ότι η μελλοντική GT1 θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το αγωνιστικό LMP1, με το οποίο η γερμανική φίρμα συμμετείχε στο Le Mans από το 2014 έως το 2017.

Εάν οι φήμες βγουν τελικά αληθινές, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν η Porsche θα χρησιμοποιήσει ως βάση για το μελλοντικό hypercar της την τελευταία γενιά 911 ή το πρωτότυπο LMDH το οποίο αποτελεί την εξέλιξη του LMP1 και με αυτό θα συμμετάσχει από το 2023 στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans.

gt1

Ακούγεται πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό ή πάρα πολύ ακριβό για να βγει έτσι στην παραγωγή. Έστω και σε περιορισμένα αντίτυπα. Βέβαια εάν η ζήτηση είναι μεγάλη, που θα είναι, όλα είναι πιθανά! 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube