Porsche: Διαμόρφωση και αγορά αυτοκινήτου με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης

Porsche: Διαμόρφωση και αγορά αυτοκινήτου με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης

Η Porsche θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε το νέο σας αυτοκίνητο, εύκολα, γρήγορα, με ασφάλεια και άνεση, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας!

Η «διαμόρφωση» του νέου σας αυτοκινήτου, θα πρέπει να αποτελεί μια ευχάριστη διαδικασία. Τουλάχιστον στα «χαρτιά» γιατί στην πράξη, ενδεχομένως να αποδειχθεί κουραστική και χρονοβόρα σε βαθμό που να «μπερδέψει» τον υποψήφιο αγοραστή αποτρέποντας τον από την τελική επιλογή αγοράς του αυτοκινήτου!

Ευτυχώς για εμάς, όπως και τα αυτοκίνητα, οι μέθοδοι αγορών εξελίσσονται διαρκώς και το κυριότερο, εκσυγχρονίζονται. Σε αυτό συνέβαλλε καλώς ή κακώς και η πανδημία του κορονοϊού, καθώς ώθησε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επανεξετάσουν όχι μόνο τον τρόπο πώλησης των οχημάτων τους (λόγω των περιοριστικών μέτρων) αλλά και τις διαδικασίες πριν την πώληση!

porsche

Η Porsche για παράδειγμα, έχει ρίξει στην αγορά μια διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας ο υποψήφιος πελάτης, μπορεί να διαμορφώσει όπως ο ίδιος επιθυμεί, εύκολα, γρήγορα και από την άνεση του σπιτιού του, το μοντέλο της αρεσκείας του. Το εν λόγω «app», αναλύει χιλιάδες σημεία δεδομένων σε real time, για κάθε ένα από τα μοντέλα της Porsche και τις εκδόσεις αυτών. Μάλιστα με βάση τις επιλογές του υποψήφιου αγοραστή, ο αλγόριθμος προσπαθεί να προβλέψει και ποιες επιλογές θα μπορούσαν να είναι κατάλληλες για τις ανάγκες του πελάτη.

Η Porsche ισχυρίζεται ότι ο διαμορφωτής της είναι παραπάνω από 90% ακριβής! Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι «υπάρχει κατά μέσο όρο 90% πιθανότητα μια προτεινόμενη δυνατότητα να ταιριάζει με τα θέλω του πελάτη». Αυτό το ποσοστό θα συνεχίσει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, με στόχο να προσεγγίσει το απόλυτο, δηλαδή το 100%. «Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη στο Porsche Car Configurator, κάνουμε τη διαδικασία διαμόρφωσης ευκολότερη για τους πελάτες μας», εξηγεί ο Axel Berger, υπεύθυνος έργου στο τμήμα Advanced Analytics και Smart Data της Porsche. «Χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνολογία για να δημιουργήσουμε μια πραγματικά εξατομικευμένη διαδικτυακή εμπειρία όπου προβάλλουμε σχετικές επιλογές εξοπλισμού ανάλογα με τις απαιτήσεις του ενδιαφερόμενου».

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube