Porsche: Αυτά είναι τα πέντε κορυφαία rally-cars σύμφωνα με τον Walter Röhrl [video]

Porsche: Αυτά είναι τα πέντε κορυφαία rally-cars σύμφωνα με τον Walter Röhrl [video]

Δείτε ποια θεωρεί τα καλύτερα αυτοκίνητα της Porsche και πού αυτά διακρίθηκαν.

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς Top 5, ο θρύλος των ράλι (και όχι μόνον) Walter Röhrl, παρουσιάζει τα πέντε καλύτερα rally-cars στην ιστορία της Porsche.

No. 5: 911 Paris-Dakar

pari

Είναι το αυτοκίνητο με το οποίο οι René Metge και Dominique Lemoyne κέρδισαν το περίφημο ράλι το 1984. Είναι η πρώτη τετρακίνητη Porsche 911 και γι΄αυτό έγινε γνωστή και ως «911 4x4».

No. 4: Cayenne S Transsyberia

caye

Η Cayenne S Transsyberia, εξελίχθηκε ειδικά για τον συγκεκριμένο αγώνα και φορούσε οκτακύλινδρο κινητήρα 385 PS που ερχόταν από την έκδοση GTS. Το 2008 κατέκτησε τις έξι πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης καλύπτοντας απόσταση 7.108 χιλιομέτρων.

No. 3: 924 Carrera GTS

924

Στην τρίτη θέση ο  Walter Röhrl  τοποθετεί την  924 Carrera GTS, με την οποία ο ίδιος πήρε μέρος στο Γερμανικό πρωτάθλημα ράλι το 1981. Ήταν το πρώτο rally-car της μάρκας με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, με το οποίο κατέκτησε τέσσερα βάθρα εκείνη τη χρονιά.
Σημαντική λεπτομέρεια: Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο «χτίστηκε» μόλις σε οκτώ εβδομάδες.

No. 2: 911 SC Safari

safa

Στη δεύτερη θέση συναντάμε την  911 SC Safari. Δύο τέτοια αυτοκίνητα έτρεξαν στο ράλι Σαφάρι στην Κένυα το 1978, τα οποία τερμάτισαν στην 2η και 3η θέση.
Τα αυτοκίνητα είχαν εξελιχθεί ειδικά γι΄αυτόν τον αγώνα, είχαν 28 cm απόσταση από το έδαφος και ειδική ενίσχυση στο κάτω μέρος  για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες των 5.000 km του σκληρού αυτού αγώνα. Παρόλα αυτά αντιμετώπισαν σοβαρές ζημιές στον πίσω άξονα, αλλά τελικά κατάφεραν να τερματίσουν.  

No. 1: 911 GT3 (996)

gt3

Ως κορυφαίο rally-car ο Röhrl τοποθετεί την Porsche 911 GT3 (996). Εξακύλινδος μπόξερ κινητήρας, κιβώτιο έξι σχέσεων και ειδική εμφάνιση "Zebra" για το αυτοκίνητο που ξεχωρίζει στο γερμανικό πρωτάθλημα ράλι και το οποίο οδηγεί το Ruben και Petra Zeltner.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube