Porsche: Ανάκληση 43.000 Taycan λόγω απώλειας ισχύος

Porsche: Ανάκληση 43.000 Taycan λόγω απώλειας ισχύος

Η Porsche έκανε γνωστό ότι 43.000 Taycan πρέπει να δεχθούν αναβαθμίσεις στο λογισμικό των ηλεκτρονικών συστημάτων ισχύος τους αλλά και στη μονάδα ελέγχου του ηλεκτροκινητήρα τους.

Η ανάκληση που ανακοίνωσε η Porsche επηρεάζει όλα τα μοντέλα Taycan που έχουν παραχθεί ή έχουν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους έως και τον Ιούνιο του 2021. Άπαντες θα λάβουν τη σχετική ενημέρωση προκειμένου να επισκεφθούν το πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο δίκτυο επισκευαστών για να διορθώσουν τη βλάβη. 

Αυτή είναι η πρώτη ανάκληση για την ηλεκτρική Taycan που κατά κάποιο τρόπο υπογραμμίζει και τις τεχνικές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, υπάρχει περίπτωση σε ορισμένα μοντέλα να σταματήσει να λειτουργεί ο ηλεκτροκινητήρας με αποτέλεσμα την απώλεια πρόωσης. Έσπευσε ωστόσο να καθησυχάσει τους ιδιοκτήτες των μοντέλων κάνοντας λόγω για πολύ μικρό ποσοστό εμφάνισης της βλάβης, η οποία δεν επηρεάζει τα φρένα ή το σύστημα διεύθυνσης.

taycan

Νωρίτερα φέτος, υπήρξαν αρκετοί οδηγοί στις ΗΠΑ, κάτοχοι προφανώς της Taycan οι οποίοι παραπονέθηκαν στην Porsche ότι το αυτοκίνητο τους σταματούσε ξαφνικά να λειτουργεί. Μάλιστα ο αρμόδιος φορέας στις ΗΠΑ, ο NHTSA, περιέγραψε το πρόβλημα στις 17 Μαίου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο ηλεκτροκινητήρας διακόπτει την παροχή ενέργειας ανεξαρτήτου ταχύτητας κίνησης του οχήματος».

Θυμίζουμε, πως πρόβλημα με το software σε πολλά μοντέλα της είχε αντιμετωπίσει και η Tesla στην αγορά της Κίνας, προχωρώντας σε ανάκληση 285.000 οχημάτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube