Polestar: Ετοιμάζει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μηδενικό αποτύπωμα CO₂

Polestar: Ετοιμάζει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μηδενικό αποτύπωμα CO₂

Το πρόγραμμα Polestar 0 έχει στόχο το 2030.

Η Polestar ανακοίνωσε πως μέχρι το 2030 θα εξελίξει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μηδενικό αποτύπωμα CO2 όχι μόνο όσον αφορά τη χρήση του αλλά και την παραγωγή του.

Το πρόγραμμα Polestar 0 όπως ονομάζεται θα προσπαθήσει να εκμηδενίσει το  COπου παράγεται στο εργοστάσιο αντί για την διαδεδομένη πρακτική της εξισορρόπησης του με δεντροφύτευση κτλ που ακολουθούν άλλες εταιρείες. Αυτό περιλαμβάνει την αλυσίδα προμηθευτών και τη γραμμή παραγωγής με στόχο το αυτοκίνητο να βγαίνει από το εργοστάσιο με μηδενικό αποτύπωμα CO2.

Το πλάνο περιλαμβάνει επαναχρησιμοποιηούμενες μπαταρίες, ανακυκλώσιμα υλικά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην αλυσίδα προμηθευτών. Στο στόχο θα βοηθήσουν και τα νέα εργοστάσια στην Κίνα που λειτουργούν με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Polestar

Η Fredrika Klarén, υπεύθυνη βιωσιμότητας στην Polestar, δήλωσε: «Ως κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δε χρειάζεται να ανησυχούμε για τις τοξικές εκπομπές ρύπων από θερμικά μοτέρ, αλλά αυτό δε σημαίνει πως η δουλειά μας τελείωσε. Τώρα πρέπει να επικεντρώσουμε όλες τις προσπάθειές μας στη μείωση εκπομπών στην αλυσίδα προμηθειών και τη γραμμή παραγωγής των αυτοκινήτων μας. Αυτή είναι μια ιστορική και συναρπαστική εποχή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μια ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση και να γίνουμε καλύτεροι. Για πρώτη φορά μπορούμε να ονειρευτούμε ένα μέλλον με αυτοκίνητα που θα έχουν μηδενικό αποτύπωμα αλλά θα συνεχίσουν να είναι όμορφα, και το ανθρώπινο δικαίωμα να αναπνέουμε καθαρότερο αέρα».

Η Polestar δήλωσε πως θα αντιμετωπίσει το ζήτημα με πλήρη διαφάνεια, αναρτώντας στην ιστοσελίδα της αναλυτική φόρμα βιωσιμότητας για όλα τα μοντέλα της.

[Πηγή: Polestar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube