Πωλείται: Mercedes-Benz CLK GTR Roadster με 0 km [video]

Πωλείται: Mercedes-Benz CLK GTR Roadster με 0 km [video]

Ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα στον κόσμο βγαίνει σε δημοπρασία.

Μετά το άδοξο τέλος του DTM το 1996, η Mercedes αποφάσισε να συμμετάσχει στο νεοσύστατο πρωτάθλημα FIA GT. 

Οι κανονισμοί όριζαν πως τα αγωνιστικά της κορυφαίας κλάσης GT1 έπρεπε να βασίζονται σε μοντέλο παραγωγής αλλά άφηναν πολύ μεγάλα περιθώρια για αεροδυναμικές βελτιώσεις, χρήση εξωτικών υλικών και μεγαλύτερων τροχών και φρένων.

Ουσιαστικά, έδιναν δηλαδή το ελεύθερο για τη δημιουργία ενός καθαρόαιμου αγωνιστικού, με την προϋπόθεση πως θα παράγονταν τουλάχιστον 25 αντίτυπα που θα μπορούσαν να βγάλουν άδεια κυκλοφορίας.

Εκτός από την Porsche, η άλλη εταιρεία που εκμεταλλεύτηκε αυτούς τους κανονισμούς ήταν η Mercedes-Benz η οποία ανέθεσε στην AMG να κατασκευάσει ένα αγωνιστικό που θα είχε κάποιες εξωτερικές ομοιότητες με ένα από τα αυτοκίνητα παραγωγής.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η CLK GTR: ένα θηρίο με αμάξωμα από ανθρακονήματα, έναν V12 600 ίππων στο κέντρο και μια σειρά από αεροδυναμικά βοηθήματα. Με λίγη φαντασία έμοιαζε λίγο με την CLK, με την έννοια πως είχε τα ίδια εμπρός και πίσω φώτα, παρόμοια μάσκα και το τριάκτινο αστέρι.

Εκτός από τα κουπέ που ήταν απαραίτητα για την ομολογκασιόν, η Mercedes κατασκεύασε και έξι, μόλις, ανοιχτές CLK GTR παρά το γεγονός πως δεν έβγαλε ποτέ μια ανάλογη αγωνιστική έκδοση.

Μία από αυτές θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams στις 26 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του φετινού Goodwood Festival of Speed.

Το συγκεκριμένο σούπερκαρ είναι μοντέλο του 1999, το μοναδικό σε μαύρο χρώμα και ανήκει σε έναν Βέλγο συλλέκτη που το είχε αγοράσει καθαρά ως επένδυση, με αποτέλεσμα να μην έχει κυλήσει ποτέ τις ρόδες του στην άσφαλτο όλα αυτά τα χρόνια!

Παρ’ ότι είναι ήδη 16 ετών, ο V12 των 6,9 lt αποδίδει 612 PS και 78,3 kgm ροπής, με αποτέλεσμα να επιταχύνει στα 0-100 km/h σε 3,8’’ και η τελική της να φτάνει τα 320 km/h.

Υπολογίζεται πως η τιμή της θα κυμανθεί ανάμεσα στα 2,0 με 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ τσουχτερή, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως τα σημερινά hypercars σαν την Porsche 918 Spyder είναι ταχύτερα και έχουν την μισή τιμή.

Η διαφορά είναι πως κανένα δεν έχει παραχθεί σε έξι μόλις αντίτυπα. Συν του ότι, με μηδενικά χιλιόμετρα, η συγκεκριμένη CLK GTR δεν είναι σαν καινούργια αλλά όντως καινούργια.

[Πηγή: Bonhams via telegraaf.nl]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube