Πωλείται η Aston Martin;

Πωλείται η Aston Martin;

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ταμείο δημοσίων επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), είναι κοντά στην απόκτηση της Aston Martin.

Τα πετροδόλαρα… makes the world go round. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα των Financial Times, το ταμείο δημοσίων επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), ένα από τα ισχυρότερα εάν όχι το ισχυρότερο οικονομικό fund στον πλανήτη, έχει βάλει στο στόχαστρο του την Aston Martin. Και όπως όλα δείχνουν, θα την αποκτήσει. 

Άλλωστε, η βρετανική φίρμα, δεν διάγει και τις καλύτερες της μέρες. Οι μετοχές της «έχασαν» ένα επιπλέον 20% την προηγούμενη Πέμπτη, ενώ συνολικά από το 2018 όπου και διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο, έχουν απωλέσει λίγο έως πολύ το 68% της αξίας τους!

Το Γενάρη μάλιστα, η Aston Martin, είχε ενημερώσει τους μετόχους ότι τα κέρδη της φίρμας θα είναι σημαντικά χαμηλότερα των αρχικών προβλέψεων, με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις της Valkyrie να δυσχεραίνουν περαιτέρω τον οικονομικό προγραμματισμό. 

Η βρετανική φίρμα φρόντισε βέβαια να διαβεβαιώσει τους πελάτες της Valkyrie, πως οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν άμεσα με το νέο αφεντικό της εταιρείας, Amedeo Felisa, να δηλώνει πως «το πρόβλημα λύθηκε και εστιάζουμε στην παραγωγή των νέων μας μοντέλων τα οποία ευελπιστούμε να είναι έτοιμα το 2023». 

Aston Martin

Για να προχωρήσει ωστόσο η Aston Martin στην παραγωγή νέων μοντέλων απαιτούνται κεφάλαια τα οποία στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν. Και εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το δημόσιο ταμείο επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο σε πρώτη φάση θα ρίξει ζεστό χρήμα στα ταμεία της εταιρείας μέσω της αγοράς μετοχών, με ένα ποσό κοντά στα 250 εκατ. δολάρια, διατηρώντας το δικαίωμα απόκτησης (σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα) του πλειοψηφικού πακέτου της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Aston Martin

Το πράσινο φως για την εμπλοκή του PIF (Public Investment Fund of Saudi Arabia) στα δρώμενα της Aston Martin, άναψε άτυπα όπως φημολογείται και ο μεγαλομέτοχος της αγωνιστικής ομάδας της Formula 1, Lawrence Stroll, ενώ την ίδια γραμμή ακολούθησε και η δεύτερη τη τάξει μέτοχος της ομάδας, η Mercedes-Benz. 

Αμφότεροι γνωρίζουν πολύ καλά από την πολυετή συνεργασία τους με το PIF, μέλος του οποίου είναι και ο ενεργειακός γίγαντας Aramco, ότι μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει αυτή η εξαγορά για την Aston Martin.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube