Πωλείται: Honda NSX του 2002 με 13.000 km [video]

Πωλείται: Honda NSX του 2002 με 13.000 km [video]

Ένα εξαιρετικό κομμάτι του πρώτου NSX είναι διαθέσιμο στο eBay.

Το σούπερκαρ που έβαλε τη Honda στην κατηγορία κι ανάγκασε τη Ferrari ν’ ανασκουμπωθεί παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές.

Μπορεί αυτό να οφείλεται στο ότι το NSX ήταν το πρώτο υπεραυτοκίνητο που μπορούσες να οδηγείς καθημερινά, ήταν κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο, η οδική του συμπεριφορά ήταν πολύ πιο προβλέψιμη από τον ανταγωνισμό και ο ατμοσφαιρικός V6 στρόφαρε μέχρι τις 8.000 rpm.

Το ότι ο ίδιος ο Ayrton Senna συμμετείχε στην εξέλιξή του, οδηγώντας το στη Suzuka (όπως μπορείτε να δείτε στο video) και το Nürburgring και ζητώντας από τους μηχανικούς της Honda ένα πιο άκαμπτο σασί – όπερ και εγένετο.

Ή ότι ο Βραζιλιάνος, που κατέκτησε και τους τρεις τίτλους του στη Formula 1 με μοτέρ της ιαπωνικής εταιρείας, είχε στην κατοχή του τρία NSX, ένα κόκκινο και δύο μαύρα.

Με 18.000 κομμάτια στα 15 χρόνια που έμεινε στην παραγωγή (1990-2005), το NSX δεν είναι ακριβώς σπάνιο. Δεν είναι όμως πολλοί οι ιδιοκτήτες τους που τ’ αποχωρίζονται εύκολα με αποτέλεσμα να κρατούν υψηλή τιμή.

Ένα από αυτά πωλείται στο eBay. Πρόκειται για ένα Targa του 2002, της χρονιάς δηλαδή που δέχθηκε το μοναδικό του facelift και απέκτησε σταθερά εμπρός φώτα xenon, διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και φαρδύτερα πίσω ελαστικά.

Αυτές ήταν και οι μόνες αλλαγές μετά την αναβάθμιση που του έκανε η Honda το 1997 ανεβάζοντας τον κυβισμό του V6 από τα 3,0 στα 3,2 lt και την ισχύ από τους 274 στους 294 ίππους, αντικαθιστώντας το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο με 6άρι, τοποθετώντας μεγαλύτερα φρένα και ενισχύοντας κι άλλο το πλαίσιο.

Το οδόμετρο δείχνει 12.600 km και ο πωλητής είναι μόλις ο δεύτερος ιδιοκτήτης. Υποστηρίζει δε ότι «δεν έχει οδηγηθεί ποτέ στη βροχή, στάθμευε πάντα σε κλειστό γκαράζ και καλυμένο, έχει πλήρες ιστορικό και, σε μερικά σημεία της καμπίνας, ακόμα τις ζελατίνες με τις οποίες παραδόθηκε από το εργοστάσιο.

Υπάρχουν μόνο δύο «μικρές» λεπτομέρειες. Η πρώτη είναι πως βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου φορούσε τα σήματα της Acura. Η δεύτερη, και μάλλον σημαντικότερη είναι η τιμή: ούτε λίγο ούτε πολύ, 83.500 ευρώ. Δεν τα λες και λίγα, αλλά παραμένει πειρασμός...

[Πηγή: eBay via Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube