Πωλείται βελτιωμένο Renault Twizy με εμφάνιση F1

Πωλείται βελτιωμένο Renault Twizy με εμφάνιση F1

Το αεροδυναμικό πακέτο του ηλεκτρικού heavy quadricycle είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Twizy F1 του 2013.

Η αγγελία της εβδομάδας προέρχεται από το Kinglassie της Μ.Βρετανίας και αφορά ένα βελτιωμένο Renault Twizy με εμφάνιση που παραπέμεπι σε Formula 1!

Να θυμίσουμε πως το διθέσιο ηλεκτρικό heavy quadrifcycle της Renault έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά σε μορφή πρωτοτύπου το 2009, ενώ η έκδοση παραγωγής ακολούθησε το 2011. Το 2013 παρουσιάστηκε το ακραίο Renault Twizy F1 Concept με τεχνολογία F1, ενώ το 2016 ο βελτιωτικός οίκος Oakley Design κατασκέυασε ρέπλικες του πρωτοτύπου σε περιορισμένο αριθμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Super Renault Twizy με τεχνολογία F1

Renault Twizy F1

Το Twizy της αγγελίας ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά χάρη στο custom-made αεροδυναμικό πακέτο από αλουμίνιο, και τους διαφορετικούς τροχούς με σιδερένιες ζάντες και φαρδύτερα ελαστικά Toyo Proxes.

Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν μια αεροτομή τύπου F1 στον εμπρός προφυλακτήρα, μαρσπιέ με ιδιαίτερο σχήμα, μια σταθερή φτερούγα με πλευρικές προεκτάσεις που αγκαλιάζουν την ουρά, και ένα διαχύτη με ενσωματωμένο φως φρένων στο κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα. Επιπλέον, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με τις προαιρετικές πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, και πρόσθετα παράθυρα από plexiglass με συρόμενα τμήματα.

Το πρωτότυπο Renault Twizy F1 είχε αυξημένη ισχύ 97 PS χάρη σε σύστημα KERS επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6" και τελική ταχύτητα 120 km/h. Το μοντέλο της αγγελίας δεν φτάνει σε αυτά τα επίπεδα καθώς διατηρεί τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 17 PS, όμως χάρη στην προσθήκη Power Box η ροπή έχει σχεδόν διπλασιαστεί φτάνοντας τα 100 Nm, και η τελική του ταχύτητα έχει αυξηθεί από τα "εργοστασιακά" 80 km/h στα 113 km/h.

Renault Twizy F1 replica

Ο πωλητής αναγνωρίζει πως το αυτοκίνητο δεν είναι για όλα τα γούστα, όμως αποζημιώνει τον οδηγό με το κράτημα που θυμίζει kart και τη δυνατή επιτάχυνση. Όπως περιγράφει, μια πλήρης φόρτιση της μπαταρίας κοστίζει μόλις £1 (€1,13) και παρέχει ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 48-65 km ανάλογα με το στυλ οδήγησης (προφανώς λόγω των φαρδύτερων ελαστικών). Το οδόμετρο πάντως έχει γράψει μόλις 5.600 km, κάτι που δείχνει πως δεν χρησιμοποιούνταν συχνά.

Η τιμή που ζητά ο πωλητής στο Ebay είναι £9.995 (€11.302) τα οποία ακούγονται υπερβολικά πολλά για ένα μεταχειρισμένο Twizy, αν και η μοναδικότητα του συγκεκριμένου ίσως προσελκύσει κάποιους αγοραστές. Ως όχημα μηδενικών ρύπων το Twizy δεν έχει τέλη κυκλοφορίας, όμως ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να συνυπολογίσει και ένα κόστος £40 (€45) το μήνα για το "leasing" των μπαταριών.

[Πηγή: Ebay]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube