Ποιο ρεκόρ θα κυνηγήσει μια Ferrari F8 Tributo στην Ελλάδα;

Ποιο ρεκόρ θα κυνηγήσει μια Ferrari F8 Tributo στην Ελλάδα;

Με στόχο να προσθέσει ένα ακόμα ρεκόρ Guinness, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου club της Ferrari στην Ιταλία, Fabio Barone, έρχεται στην Ελλάδα και τα Μετέωρα.

Ferrari

Ο Fabio Barone, o γνωστός Ιταλός επιχειρηματίας και ιδρυτής του Ferrari Club Passione Rossa, έχει βαλθεί να σπάσει διάφορα ρεκόρ σε διαβόητους απαιτητικούς δρόμους του κόσμου, με την Ελλάδα να είναι ο επόμενος σταθμός του.

Ο «Κόκκινος Βαρώνος», όπως των αποκαλούν οι Tifosi -οι πιστοί δηλαδή οπαδοί της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στους κόλπους των οποίων ο Barone χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης- θα έρθει τον Απρίλιο στην χώρα μας και με φόντο τα εντυπωσιακά Μετέωρα θα επιχειρήσει να καταρρίψει ένα ακόμα ρεκόρ πίσω από το τιμόνι μιας Ferrari F8 Tributo.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ιταλός είναι ήδη κάτοχος τεσσάρων ρεκόρ Guinness σε διαδρομές όπως ο θρυλικός «Δρόμος των Θαυμάτων» με τις 99 στροφές και το απίστευτο τοπίο στην Κίνα, το Μαρόκο, και την Ιταλία. Με πιο πρόσφατο αυτό το οποίο ταξίδεψε από το κέντρο της Ρώμης στο Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας το 2021.

Στα Μετέωρα, ο Barone θα προσπαθήσει να διασχίσει μια απαιτητική διαδρομή 4 km, γεμάτη φουρκέτες και καμπύλες σε υψόμετρο άνω των 600 m σε λιγότερο από 3 λεπτά. To εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου 2023, πίσω από το τιμόνι μιας ειδικά διαμορφωμένης Ferrari F8 Tributo. 

Το αυτοκίνητο θα αποκαλυφθεί στο κοινό αύριο, Σάββατο 1 Απριλίου, στο υπέροχο σκηνικό του πασίγνωστου θεματικού πάρκου Cinecittà World, ενώ στις 23 Απριλίου θα βρίσκεται στη χώρα μας, όπου θα ακολουθήσει μια ακόμα παρουσίασή του στο Mouzaki Palace Hotel & Spa.

Αρωγός στην προσπάθεια του Fabio Barone να σημειώσει ένα ακόμα ρεκόρ Guinness είναι και αυτή τη φορά η εταιρεία Ma-Fra. Κέρδος και τουριστική προβολή από την εκδήλωση θα αποκομίσει και η περιοχή, από το ντοκιμαντέρ που θα γυριστεί και θα καταγράψει την προσπάθεια του Ιταλού οδηγού.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube