Ποια θα ήταν τα κέρδη σας αν είχατε επενδύσει στην Tesla πριν από οκτώ χρόνια;

Ποια θα ήταν τα κέρδη σας αν είχατε επενδύσει στην Tesla πριν από οκτώ χρόνια;

Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τις ευκαιρίες και αποκομίζουν εκατομμύρια

Οι επενδύσεις στο χρηματιστήριο για τους περισσότερους από τους κοινούς θνητούς είναι απλά ένα ρίσκο. 
Κάποιοι άλλοι όμως είναι αυτοί που μπορούν και «βλέπουν μακριά» και είναι αυτοί που αφουγκράζονται τις ευκαιρίες και κερδίζουν. Ναι, και αυτοί παίρνουν το ρίσκο τους, όμως αν ξέρεις πώς παίζεται το παιχνίδι τότε δεν χάνεις. 
Μια τέτοια περίπτωση επένδυσης είναι και η Tesla. 
Σε μια ανάλυση που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται καθαρά πως όσοι πίστεψαν στο όνειρο του Elon Musk δενβγήκαν χαμένοι. 
Η αρχική δημόσια προσφορά των μετοχών της Tesla συνέβη πριν από περίπου 8 χρόνια και αν ένας επενδυτής αγόραζε τότε – έστω και με επιφύλαξη-θα είχε θεαματικές απολαβές.
Μετά την αρχική προσφορά του μετοχικού κεφαλαίου στα 19 δολάρια ανά μετοχή στις 29 Ιουνίου 2010, η Tesla έκλεισε την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής του στα 23,89 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Yahoo Finance.

Από το κλείσιμο της αγοράς την περασμένη Πέμπτη, η Tesla διαπραγματεύεται στα 349,93 δολάρια ανά μετοχή, κάτω από την τιμή κλεισίματος των 385 δολαρίων ανά μετοχή στις 18 Σεπτεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα αν κάποιος επέλεγε να επενδύσει 1000 δολάρια, σε οκτώ χρόνια θα είχε πάρει πίσω περίπου 14.648 δολάρια.
Καθόλου άσχημα, αν σκεφτούμε πως κάποιοι επέλεξαν να επενδύσουν πολλά περισσότερα από 1.000 δολάρια και βέβαια πήραν πήραν πίσω εκατομμύρια. Και να σκεφτεί κανείς ότι η Tesla δεν περνά και την καλύτερη χρηματιστηριακή της περίοδο... 

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει την αξία με την πάροδο του χρόνου μιας επένδυσης 1.000 δολαρίων σε μετοχές Tesla στην τιμή κλεισίματος της πρώτης ημέρας στα 23,89 δολάρια.

tes

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube