Ποια αυτοκίνητα κρατούν περισσότερο καιρό οι ιδιοκτήτες τους;

Ποια αυτοκίνητα κρατούν περισσότερο καιρό οι ιδιοκτήτες τους;

Σπορ μοντέλα και μεγάλα SUV φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας σύμφωνα με νέα έρευνα.

Έρευνα της σελίδας iSeeCars σε πάνω από 5 εκατομμύρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει το ποια μοντέλα μένουν για περισσότερο καιρό στα χέρια των πρώτων ιδιοκτητών τους, με το Toyota Land Cruiser να ξεχωρίζει, και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά.

Να θυμίσουμε πως η σημερινή γενιά του μεγάλου 4x4 της Toyota πρωτοπαρουσιάστηκε το 2007 και ανανεώθηκε το 2015. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια το Land Cruiser (γνωστό ως Land Cruiser 200 σε αγορές εκτός ΗΠΑ) δέχθηκε μια σειρά από αναβαθμίσεις διατηρώντας όμως αναλλοίωτο το χαρακτήρα του, όπως και το παραδοσιακό πλαίσιο τύπου σκάλας.

Toyota Land Cruiser

Η λίστα με τα 10 πρώτα μοντέλα ανεξαρτήτως κατηγορίας έχει ως εξής:

ΘέσηΜοντέλοΈτη ιδιοκτησίας (μέσο όρο)
1Toyota Land Cruiser11,4
2Chevrolet Corvette10,5
3Mercedes-Benz SL-Class10,3
4Audi TT10,2
5Ford Expedition10,1
6Ford Mustang10
7Toyota 4Runner10
8Porsche 9119,9
9Toyota Sequoia9,9
10Toyota Avalon9,7

Chevrolet Corvette

Ένας από τους λόγους που αρκετά σπορτσκαρς φιγουράρουν στις πέντε από τις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας (Chevrolet Corvette, Mercedes-Benz SL-Class, Audi TT, Ford Mustang και Porsche 911) είναι ότι αυτού του είδους τα οχήματα συνήθως δε χρησιμοποιούνται ως κύριο μέσο μεταφοράς, με αποτέλεσμα οι φθορές τους να είναι περιορισμένες σε βάθος χρόνου.

Μια ακόμη κατηγορία με πολλούς εκπροσώπους στη λίστα είναι τα επταθέσια SUV (Toyota Land Cruiser, Ford Expedition, Toyota 4Runner, Toyota Sequoia) και πιο συγκεκριμένα μοντέλα που διακρίνονται για την αξιοπιστία και την ευρυχωρία τους καθώς είναι αυτά που επιλέγουν συχνότερα μεγάλες οικογένειες. Ενδεικτικό είναι ότι SUV μικρότερου μεγέθους βρίσκονται σε χαμηλότερες θέσεις καθώς οι ιδιοκτήτες τους συχνά τα αντικαθιστούν με πιο ευρύχωρα όταν αυξάνονται τα μέλη της οικογένειας και μαζί οι μεταφορικές τους ανάγκες.

Toyota Avalon

Ενδιαφέρον έχει ότι το μοναδικό σεντάν στο top 10 είναι το Toyota Avalon (μεγαλύτερο από το δημοφιλές Toyota Camry) με μέσο όρο ιδιοκτησίας τα 9,7 έτη. Από πλευράς κατασκευαστών, ξεχωρίζει η Toyota με 4 εκπροσώπους στο top 10 ενώ ακολουθεί η Ford με 2.

Τα στοιχεία της μελέτης αφορούν πάνω από 5 εκατομμύρια αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με ηλικία άνω των 5 ετών, μεταξύ 2014 και 2018. Από τα αποτελέσματα αφαιρέθηκαν μοντέλα που δεν είναι πλέον στην παραγωγή. Το μέσο όρο για όλα τα οχήματα που συμμετείχαν ήταν 8,4 χρόνια ιδιοκτησίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube