node/23107

Πλήρωσε το τέλος ταξινόμησης με 300.000 κέρματα του 1 cent! [video]

Αμερικανός το έκανε για να εκδικηθεί το υπουργείο που τον ταλαιπώρησε. Αχ, τον δύστυχο τον ταμία…

Πολίτης από τη Virginia πλήρωσε το τέλος ταξινόμησης δύο αυτοκινήτων που αγόρασε, με πέντε χειράμαξα γεμάτα κέρματα του ενός σεντ (pennies στα αμερικάνικα).

Τα κέρματα είχαν συνολικό βάρος 750 κιλών, δηλαδή ζύγιζαν περισσότερο από μια καλοθρεμμένη αγελάδα.

Ο λόγος που ο πολίτης από τη Virginia, ονόματι Nick Stafford, το έκανε αυτό ήταν διότι ήθελε να ρωτήσει τηλεφωνικά το Υπουργείο Συγκοινωνιών της Πολιτείας σε ποιο μέρος να δηλώσει την Corvette που αγόρασε για το γιο του κι ένα άλλο καινούργιο αυτοκίνητο. Όμως δεν του έδιναν τον αριθμό τηλεφώνου που ζητούσε.

Έκανε τότε επίσημη αίτηση σύμφωνα με το νόμο για την ελευθερία της πληροφόρησης (FOIA) και του έδωσαν τον αριθμό. Στη συνέχεια όμως αρνήθηκαν να του δώσουν εννέα άλλους αριθμούς που ζήτησε, οπότε αφενός κατέθεσε τρεις μηνύσεις και αφετέρου πλήρωσε με τον παραπάνω τρόπο το τέλος ταξινόμησης.

Για να το κάνει, συγκέντρωσε εκατοντάδες μασούρια με κέρματα, που για να τα ανοίξει προσέλαβε 11 άτομα. Αυτά χρειάστηκαν 4 ώρες για να ολοκληρώσουν τη δουλειά, κοστίζοντας συνολικά $440. Ο Stafford αγόρασε επίσης πέντε χειράμαξα για να τα μεταφέρει, που του κόστισαν άλλα $400 αφού τα άφησε μπροστά από το ταμείο.

Πλήρωσε επίσης $165 για τις τρεις μηνύσεις, οπότε το σύνολο ανέβηκε στα $1.005. Κι αν προσθέσουμε και τα τέλη ταξινόμησης, φτάνουμε τα $4.005. Με τις υγείες του!

«Αφού μου έκαναν τη ζωή δύσκολη, έκανα κι εγώ δύσκολη τη δική τους», δήλωσε.

Έμεινε στο υπουργείο μέχρι να καταμετρηθούν όλα τα κέρματα, πράγμα που πήρε στους υπαλλήλους κάπου έξι ώρες.

Την προηγουμένη, το δικαστήριο είχε απαλλάξει το υπουργείο αφού εκπρόσωπός του παρέδωσε στον Stafford τη λίστα με τα εννέα τηλέφωνα που είχε ζητήσει.

[Πηγή: Bristol Herald Courier]

TAGS
node/39113

Alpine: Πιθανό να εξελιχθεί σε ηλεκτρική φίρμα

Ο εξηλεκτρισμός της Alpine είναι ένα από τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζονται για το μέλλον της.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Alpine: Πιθανό να εξελιχθεί σε ηλεκτρική φίρμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Autocar, η Alpine ίσως εξελιχθεί σε μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα πλαίσια της αναδιάρθωσης της μητρικής Renault.

Το σχέδιο που ανακοίνωσε σήμερα η Renault προβλέπει μείωση παραγωγής, οικονομίες κλίμακος και κόψιμο 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως. Από τις περικοπές δεν θα γλιτώσει και το εργοστάσιο της Renault στο Dieppe το οποίο αναμένεται να κλείσει μετά το τέλος της παραγωγής της Alpine A110. Υπό αυτό το κλίμα και δεδομένου ότι η γαλλική φίρμα έχει σκοπό να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση, είναι πολύ πιθανό να δούμε και εξηλεκτρισμό της Alpine.

Όταν ρωτήθηκε για την Alpine, ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard δήλωσε: «Ξεκάθαρα, η Alpine είναι μια όμορφη μάρκα και θα πρέπει να εξετάσουμε πάρα πολύ σοβαρά το μέλλον της για να δούμε πώς μπορεί να προσθέσει αξία στον όμιλο». Ο ισχυρός άντρας της Renault παραδέχθηκε πως δεν γίνεται να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση λέγοντας πως το εργοστάσιο στο Dieppe δεν παράγει αρκετά αυτοκίνητα ώστε να παραμείνει βιώσιμο.

Ο Laurens Van Acker, υπεύθυνος σχεδιασμού της Renault, δήλωσε: «Είναι αναπόφευκτο πως θα εξηλεκτρίσουμε την Alpine. Δεν το κάνουμε μόνο για να ικανοποιήσουμε τους κανονισμούς ρύπων. Οι προσδοκίες των ανθρώπων θα αλλάξουν και θα μας σπρώξουν προς αυτή την κατεύθυνση». Η μετατροπή της Alpine σε μάρκα με ηλεκτρικά σπορ μοντέλα είναι ένα σενάριο που επιβεβαιώνεται και από πηγές στο εσωτερικό του Renault Group. Μια τέτοια εξέλιξη θα επέτρεπε στη Renault να χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρικά Alpine ως πλατφόρμες επίδειξης της τεχνολογίας της και να ανταγωνιστεί premium άλλους premium κατασκευαστές.

Η τελική απόφαση για το μέλλον της Alpine θα παρθεί από το νέο CEO, Luca de Meo, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα από τον ερχόμενο Ιούλιο.

[Πηγή: Autocar]

TAGS
node/39111
Volkswagen Golf Cabriolet Mk.3

Στη Γερμανία, η Volkswagen ανακαλεί τα Golf… Mk.3!

Οι ανακλήσεις για προβληματικούς αερόσακους είναι συχνές αλλά αφορούν πρόσφατα μοντέλα. Η VW όμως έκανε ανάκληση για αερόσακους σε Passat και Golf, κατασκευής 1997-1999!

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Στη Γερμανία, η Volkswagen ανακαλεί τα Golf… Mk.3!

Tα τελευταία χρόνια, έγιναν πολλές ανακλήσεις για προβλήματα αερόσακων,  με την εταιρεία Takata να βρίσκεται αδιαφιλονίκητα στην πρώτη θέση. Οι ελαττωματικοί αερόσακοί της είχαν αποτέλεσμα εκατομμύρια αυτοκίνητα να περάσουν από τα συνεργεία διαφόρων κατασκευαστών. Σε κάθε περίπτωση, ο λογαριασμός πέφτει ως πέλεκυς, τόσο στις αυτοκινητοβιομηχανίες όσο και στους προμηθευτές εξοπλισμού. Όλες αυτές οι ανακλήσεις όμως είχαν (και έχουν) έναν κοινό τόπο: Αφορούν πρόσφατα οχήματα.

Το αντίθετο δηλαδή της μίνι ανάκλησης που πραγματοποιήθηκε από τη Volkswagen στη Γερμανία. Η KBA (Ομοσπονδιακή Αρχή Οδικών Μεταφορών) αποκάλυψε προβλήματα που εντοπίστηκαν σε παλιά Golf και Passat, στα οποία ο αερόσακος θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αναίτια.

Έτσι 4.100 αυτοκίνητα, Golf Mk.3 Cabriolet και Passat, κατασκευής μεταξύ 1997 και 1999 ανακλήθηκαν, εκ των οποίων τα 3.200 στη Γερμανία. Προφανώς, η όλη δυσκολία της ανάκλησης είναι ο Γερμανός κατασκευαστής να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες που λογικά κάθε αυτοκίνητο, αν ζει ακόμη, θα έχει αλλάξει μπόλικους. 

Η KBA έδωσε στη δημοσιότητα το θέμα και οι ιδιοκτήτες καλούνται να επικοινωνήσουν με έναν αντιπρόσωπο της Volkswagen. Η αποκατάσταση μιας ελαττωματικής στεγανοποίησης θα διασφαλίσει το σωστό φούσκωμα του αερόσακου μόνο σε περίπτωση ατυχήματος.