Πλήρωσε το τέλος ταξινόμησης με 300.000 κέρματα του 1 cent! [video]

Πλήρωσε το τέλος ταξινόμησης με 300.000 κέρματα του 1 cent! [video]

Αμερικανός το έκανε για να εκδικηθεί το υπουργείο που τον ταλαιπώρησε. Αχ, τον δύστυχο τον ταμία…

Πολίτης από τη Virginia πλήρωσε το τέλος ταξινόμησης δύο αυτοκινήτων που αγόρασε, με πέντε χειράμαξα γεμάτα κέρματα του ενός σεντ (pennies στα αμερικάνικα).

Τα κέρματα είχαν συνολικό βάρος 750 κιλών, δηλαδή ζύγιζαν περισσότερο από μια καλοθρεμμένη αγελάδα.

Ο λόγος που ο πολίτης από τη Virginia, ονόματι Nick Stafford, το έκανε αυτό ήταν διότι ήθελε να ρωτήσει τηλεφωνικά το Υπουργείο Συγκοινωνιών της Πολιτείας σε ποιο μέρος να δηλώσει την Corvette που αγόρασε για το γιο του κι ένα άλλο καινούργιο αυτοκίνητο. Όμως δεν του έδιναν τον αριθμό τηλεφώνου που ζητούσε.

Έκανε τότε επίσημη αίτηση σύμφωνα με το νόμο για την ελευθερία της πληροφόρησης (FOIA) και του έδωσαν τον αριθμό. Στη συνέχεια όμως αρνήθηκαν να του δώσουν εννέα άλλους αριθμούς που ζήτησε, οπότε αφενός κατέθεσε τρεις μηνύσεις και αφετέρου πλήρωσε με τον παραπάνω τρόπο το τέλος ταξινόμησης.

Για να το κάνει, συγκέντρωσε εκατοντάδες μασούρια με κέρματα, που για να τα ανοίξει προσέλαβε 11 άτομα. Αυτά χρειάστηκαν 4 ώρες για να ολοκληρώσουν τη δουλειά, κοστίζοντας συνολικά $440. Ο Stafford αγόρασε επίσης πέντε χειράμαξα για να τα μεταφέρει, που του κόστισαν άλλα $400 αφού τα άφησε μπροστά από το ταμείο.

Πλήρωσε επίσης $165 για τις τρεις μηνύσεις, οπότε το σύνολο ανέβηκε στα $1.005. Κι αν προσθέσουμε και τα τέλη ταξινόμησης, φτάνουμε τα $4.005. Με τις υγείες του!

«Αφού μου έκαναν τη ζωή δύσκολη, έκανα κι εγώ δύσκολη τη δική τους», δήλωσε.

Έμεινε στο υπουργείο μέχρι να καταμετρηθούν όλα τα κέρματα, πράγμα που πήρε στους υπαλλήλους κάπου έξι ώρες.

Την προηγουμένη, το δικαστήριο είχε απαλλάξει το υπουργείο αφού εκπρόσωπός του παρέδωσε στον Stafford τη λίστα με τα εννέα τηλέφωνα που είχε ζητήσει.

[Πηγή: Bristol Herald Courier]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube