Πιο ήπια η αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη το 2016

Πιο ήπια η αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη το 2016

Στο περιθώριο του Σαλονιού του Ντιτρόιτ, μερικοί από τους CEO των εταιρειών εξέφρασαν την άποψή τους για την πορεία των φετινών πωλήσεων.

Τα πλέον επίσημα χείλη, αναφέρουν ότι η άνοδος των πωλήσεων στο Ευρωπαϊκό έδαφος αναμένεται να συνεχιστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Απλώς ο ρυθμός της θα μετριαστεί ελαφρώς.

Ο Dieter Zetsche, CEO της Mercedes-Benz δήλωσε πως η άνοδος θα διατηρήσει έναν αξιόλογο ρυθμό, όμως το απόλυτο νούμερο των πωλήσεων δε θα σπάσει τα ρεκόρ που σημειώθηκαν στο παρελθόν. Το ίδιο λίγο-πολύ υποστηρίζει και ο CEO της Ford Ευρώπης, Jim Farley, κυρίως χάρη στη βελτίωση των πωλήσεων στις χώρες του Νότου που μετά από πολύ καιρό φαίνεται να επανέρχονται ουσιαστικά. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος βρίσκονται και οι δηλώσεις του επικεφαλής της λειτουργίας των PSA Peugeot-Citroen στην Ευρώπη, Denis Martin. «Όπως ξέρετε ο κόσμος μας πλέον είναι χαοτικός και κάθε χώρα έχει τα δικά της θέματα» δηλώνει. Ωστόσο, υποστηρίζει κι εκείνος ότι η άνοδος θα συνεχιστεί.

Ωστόσο, ο ομόλογός τους στη Volvo Hakan Samuelsson, είναι ακόμα πιο αισιόδοξος. Θεωρεί ότι η κρίση τόσο του ευρώ όσο της Ελλάδας έχει κορυφωθεί και θα αρχίσει να υποχωρεί σιγά-σιγά, με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται στο κομμάτι των πωλήσεων. Ειδικά μάλιστα για την Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για πάνω από 20% αύξηση, ενώ για την Ιταλία το ποσοστό αυτό έφτασε το 16%. Με βάση λοιπόν την τάση που επικρατεί στις αγορές αυτή τη στιγμή, οι αναλυτές για το 2016 κάνουν λόγο για αύξηση λίγο πάνω από 3%. Αυτό σημαίνει ότι θα πουληθούν κοντά στα 14,46 εκ. καινούργια αυτοκίνητα (από 13.713.526 το 2015), άρα θα έχει αναπληρωθεί σχεδόν το μισό από τις απώλειες σε σχέση με το ιστορικό υψηλό της Ευρωπαϊκής αγοράς. Το απόλυτο ρεκόρ σημειώθηκε το 2007, σχεδόν 16 εκ. καινούργια αυτοκίνητα.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube