Το πιο βαρετό αυτοκίνητο στην Ιστορία!

Το πιο βαρετό αυτοκίνητο στην Ιστορία!

Οι Βρετανοί στον Hagerty ψήφισαν για το πιο βαρετό αυτοκίνητο στην Iστορία και αναμενόμενα διάλεξαν (όχι άδικα) κάτι δικό τους. Έτσι, ο «μεγάλος» νικητής είναι δικό τους παιδί!

Austin Montego

Όσα συναρπαστικά αυτοκίνητα κι αν βάλεις στο μυαλό σου, για το καθένα τους υπάρχει εκατόμβη άλλων βαρετών και ξεχασμένων. Ο λόγος είναι απλός. Από κοινότοπα έως μέτρια κι ακόμη παραπέρα…

Καθώς όμως πλησιάζει το «Festival of the Unexceptional» που διοργανώνει ο Hagerty εδώ και αρκετά χρόνια, ο εξ Αμερικής ορμώμενος Βρετανός ειδικός στα κλασικά αυτοκίνητα αναζήτησε το πιο βαρετό, το πιο κοινότοπο από αυτά.

Το Festival of the Unexeceptional, να σημειώσουμε για όποιον δεν το γνωρίζει, είναι ένα Σαλόνι Ρετρό για καθημερινά αυτοκίνητα. Άρα το ιδανικό σημείο εκκίνησης για την αναζήτηση του πιο συνηθισμένου αυτοκινήτου όλων των εποχών. Ο Hagerty εξέτασε τους συμμετέχοντες των προηγούμενων εκδόσεων και κατέληξε σε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με το προφίλ του συνηθισμένου αυτοκινήτου:
- Χρώμα Μπλε
- Αμάξωμα 4πορτη μπερλίνα
- Έτος παραγωγής Δεκαετία ’80 
- Εθνικότητα Βρετανική

Austin Montego

Τελικά, ο Hagerty κατέληξε σε ένα γαλάζιο Austin Montego του 1989 που χρησιμοποιήθηκε στη βρετανική κωμική σειρά «Keeping up Appearances» του BBC1 (1990-1995). Με την Patricia Routledge σε πρωταγωνιστικό ρόλο να υποδύεται την Hyacinth «Bouquet» Bucket.

Ο σύζυγός της Richard, κατά κόσμον Clive Swift οδηγούσε ένα Austin Montego. Οι κατασκευαστές του προγράμματος δεν θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει καλύτερο αυτοκίνητο εκείνη την εποχή.

Austin Montego
Μπορείτε να φανταστείτε για το τηλεοπτικό ζεύγος Bucket καταλληλότερο αυτοκίνητο από το Austin Montego;


Το Austin Montego λανσαρίστηκε στην αγορά ως αντικαταστάτης του Austin Ambassador και ως ένα αυτοκίνητο που «έβαζε τον οδηγό σε πρώτο πλάνο», αλλά προφανώς και δεν μπόρεσε ποτέ να εκπληρώσει αυτή την υπόσχεση. Αυτή η ανούσια και άχρωμη μπερλίνα θεωρείται ένα από τα χειρότερα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στη Βρετανία, καθώς περισσότερο χρόνο περνούσε με βλάβη στο συνεργείο παρά εν κινήσει. 

Από τα 436.000 Austin Montego που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1984 και 1995 (πρώτα από την British Leyland και ύστερα από το Rover Group), είναι ζήτημα αν κάποιο βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση.

Για του λόγου το ασφαλές, σε έρευνα του Auto Express τον Αύγουστο του 2006, το Montego ήταν το όγδοο πιο δημοφιλές βρετανικό μοντέλο για… πρέσα των τελευταίων 30 χρόνων με μόλις 8.988 αυτοκίνητα σε λειτουργική κατάσταση.

Austin Montego

Κι αν λέμε ότι για κάποιους ότι η αληθινή αγάπη τους για τα αυτοκίνητα δεν πιάνει ποτέ σκουριά, το Austin Montego οξειδωνόταν σαν τρελό.

[Πηγή Hagerty]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube