Πήγε να βάλει φυσικό αέριο και... εξαϋλώθηκε [video]

Πήγε να βάλει φυσικό αέριο και... εξαϋλώθηκε [video]

Πώς η λάθος εγκατάσταση φυσικού αερίου σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστα επακόλουθα... 

Η αλήθεια είναι πως το φυσικό αέριο ως καύσιμο στο αυτοκίνητο είναι σαφώς φθηνότερο από τη βενζίνη. Μια άλλη αλήθεια είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες προχωρούν σε μετατροπή του αυτοκινήτου τους, ώστε να μπορούν να καταναλωνουν φυσικό αέριο.

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς η μετατροπή αυτή αν δεν γίνεται από πιστοποιημένο συνεργείο με τις απαραίτητες γνώσεις, μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη. 

Κάτι τέτοιο συνέβη και στον ιδιοκτήτη του Volkswagen που θα δείτε στο βίντεο, το οποίο μας έρχεται από τη Βραζιλία. Ο οδηγός σταμάτησε στο βενζινάδικο για να γεμίσει το ρεζερβουάρ με φυσικό αέριο και κατέληξε να... ψάχνει το αυτοκίνητό του. 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του πρατηρίου, ξαφνικά το αυτοκίνητο εξερράγη και κυριολεκτικά δεν έμεινε τίποτα! Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, το σύστημα CNG που είχε εγκαταστήσει ο οδηγός στο αυτοκίνητό του δεν είχε εγκεκριμένη δεξαμενή φυσικού αερίου που να έχει περάσει από τους απαραίτητους ελέγχους ασφαλείας.

Από την έκρηξη η δεξαμενή πετάχτηκε στα 60 μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο, προκαλώντας ζημιές σε παρακείμενα αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν είχαμε άλλα δυσάρεστα επακόλουθα, πλην των υλικών ζημιών και της ολικής καταστροφής του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube