Φτώχεια! Οι αποδοχές του CEO της VW θα περιοριστούν στα 10 εκατομμύρια ευρώ

Φτώχεια! Οι αποδοχές του CEO της VW θα περιοριστούν στα 10 εκατομμύρια ευρώ

Ο μισθός του θα αυξηθεί, αλλά τα μπόνους θα μειωθούν και θα εξαρτηθούν από την κερδοφορία.

Δεν είναι εύκολο σήμερα να είσαι εργαζόμενος στη Volkswagen…

Μετά την πολύκροτη υπόθεση Dieselgate”, ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι θα κάνει 30.000 απολύσεις προσωπικού παγκοσμίως σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει €3,7 δις μέχρι το 2020.

Ορισμένα διευθυντικά στελέχη τελούν υπό διερεύνηση και ο Oliver Schmidt, πρώην υπεύθυνος για την τήρηση των νόμων, έχει ήδη συλληφθεί στις ΗΠΑ. Οι Heinz-Jakob Neusser, Jens Hadler, Richard Dorenkamp, Bernd Gottweis και Juergen Peter, όλοι μέλη του ΔΣ, είναι πολύ πιθανό να κατηγορηθούν για σβήσιμο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και καταστροφή εγγράφων σχετικών με το σκάνδαλο.

Τώρα, μετά από μια επιστολή από τον ακτιβιστή επενδυτή TCI Fund Management, η VW προγραμματίζει να βάλει πλαφόν στις απολαβές των κορυφαίων στελεχών της. Πέρσι, η εταιρεία πλήρωσε €63 εκατ. σε μπόνους, παρά της ζημιές ρεκόρ που είχε το 2015.

Στο εξής όμως θα υπάρχει ένα προκαθορισμένο πακέτο απολαβών €10 εκατ. το χρόνο για τον CEO, και όλα τα πιο κάτω στελέχη θα παίρνουν λιγότερα.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, οι διευθυντές θα έχουν υψηλότερο μόνιμο μισθό, αλλά τα μπόνους θα μειωθούν. Επιπλέον, οι πρόσθετες αμοιβές θα συναρτηθούν με τα μερίσματα και την τιμή της μετοχής της εταιρείας, σύμφωνα με την έγκυρη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η νέα αυτή ρύθμιση δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη διότι πρώτα πρέπει να συζητηθεί και να εγκριθεί από το 20μελές Εποπτικό Συμβούλιο, στις 24 αυτού του μήνα.

Πριν λίγο καιρό, η VW παραδέχτηκε την ενοχή της σε τρία αδικήματα: συνωμοσία, παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης και χρήση πλαστών εγγράφων για την εισαγωγή αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Συμφώνησε να πληρώσει 4,3 δις δολάρια (€4,04 δις) πρόστιμο και θα παραμείνει υπό δικαστική επιτήρηση για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο γερμανικός όμιλος έχει επικριθεί ξανά για τις αποδοχές των στελεχών του. Ο πρώην CEO, Martin Winterkorn, ήταν ο καλύτερα αμοιβόμενος CEO στη Γερμανία, με σχεδόν 16 εκατομμύρια ευρώ το 2014. Το 2015 οι αποδοχές του έπεσαν στο μισό, αλλά και πάλι πήρε €7,3 εκατ. σε μισθούς και μπόνους, παρά την καταβαράθρωση της μετοχής της εταιρείας.

[Πηγή: Handelsblatt]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube