node/30772

Φορτηγατζήδες εμποδίζουν άνθρωπο να αυτοκτονήσει! [video]

Έστησαν τις νταλίκες κάτω από γέφυρα ώστε να μην μπορεί να πηδήξει στον αυτοκινητόδρομο.

Ούτε ο Χάρος δεν μπορεί να αντισταθεί στη συνεργασία φορτηγατζήδων με την αστυνομία.

Χθες Τρίτη, ένα τμήμα της Διαπολιτειακής Οδού 696 στο Michigan έκλεισε για την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, από νταλίκες παραταγμένες στη σειρά.

Εκ πρώτης όψεως θα έλεγε κανείς ότι επρόκειτο για κάποιον άτυπο αγώνα ντράγκστερ φορτηγών ή για εκδήλωση διαμαρτυρίας των συνδικάτων οδικών μεταφορών.

Όμως οι 13 νταλικέρηδες απλά ανταποκρίθηκαν σε έκκληση της αστυνομίας του Michigan για βοήθεια. Οι Αρχές προσπαθούσαν να εμποδίσουν έναν άνθρωπο να αυτοκτονήσει πηδώντας από μια γέφυρα στο κατάστρωμα του αυτοκινητόδρομου.

Καθώς οι διαπραγματευτές επιχειρούσαν να μεταπείσουν τον επίδοξο αυτόχειρα, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να μη ρισκάρουν τίποτε και ζήτησαν από τους φορτηγατζήδες στην περιοχή του Oak Park να βάλουν ένα χεράκι τοποθετώντας τις νταλίκες τους κάτω από τη γέφυρα. 

Όπως είπε ο Jason Brockdorff του Huntington Woods Police Department, το τέχνασμα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί και παλιότερα, αλλά όχι σε τέτοια κλίμακα. Ο σκοπός της παράταξης των φορτηγών είναι να μειωθεί δραστικά το ύψος της ενδεχόμενης πτώσης.

Τελικά, η βοήθεια των φορτηγατζήδων δεν χρειάστηκε, αφού ο επίδοξος αυτόχειρας μεταπείστηκε και η όλη υπόθεση έληξε με τον καλύτερο τρόπο.

Όσο για τους φορτηγατζήδες, πήραν τον έπαινο των συναδέλφων τους: «Η φωτογραφία μας κάνει πολύ υπερήφανους και δείχνει γρήγορη σκέψη», δήλωσε ο Sean McNally του Συνδικάτου Αμερικανών Οδηγών Φορτηγών. «Δείχνει επίσης την ποιότητα των ανθρώπων μας και το πώς ο κλάδος μας συνεργάζεται με το Νόμο για είναι οι αυτοκινητόδρομοί μας ασφαλείς»

[Πηγή: Detroit News]

node/40235

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

Παραποίησε και χρησιμοποίησε χωρίς την άδεια της Ferrari, αυτοκίνητά της σε επίδειξη μόδας. 

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

O Ελβετός σχεδιαστής μόδας, Philipp Plein, καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει αποζημίωση ύψους €300.000 στη Ferrari, αλλά και €25.000 για αμοιβή δικηγόρων, καθώς δικαστήριο του Μιλάνο έκρινε ότι παρατύπως χρησιμοποίησε αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας σε επίδειξη μόδας. 

Ο Philipp Plein πραγματοποίησε το 2017 μια επίδειξη μόδας στα... εφέ της οποίας συμπεριέλαβε αρκετά supercars και μοτοσικλέτες, στα οποία για να τα κάνει πιο εντυπωσιακά τοποθέτησε φώτα LED, αλλοιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα των οχημάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην αγωγή της Ferrari, ο σχεδιαστής μόδας χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα της εταιρείας χωρίς την άδειά της για διαφημιστικούς λόγους και για να προμοτάρει τις δημιουργίες του. 

Με βάση την απόφαση ο Plein υποχρεούται να αφαιρέσει από τον ιστότοπό του αλλά και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία μπορεί να εμφανίζεται αυτοκίνητο ή το σήμα της Ferrari του, απειλούμενος με πρόστιμο €10.000 για κάθε φωτογραφία ή βίντεο που θα εμφανίζεται μετά την έκδοση της απόφασης. 

Η απόφαση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι άμεσα εκτελεστή, παρόλο που ο Plein άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2021. 

node/40232

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η κοινή εταιρεία Stellantis που θα δημιουργηθεί θα είναι η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η Fiat Chrysler και η PSA αναμένεται να πάρουν την οριστική έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευσή τους ύψους €38 δις, μια κίνηση που θα δημιουργήσει την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. 

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισημοποιήσει τη δημιουργία της Stellantis, ενός ομίλου που προβλέπεται να αποκομήσει τεράστια κέρδη από κοινά δίκτυα πωλήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ τα σχέδια προβλέπουν και ευρεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Κϊνα και στη Γηραία Ήπειρο. 

Η συγχώνευση ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θα ενώσει μάρκες όπως οι FΙΑΤ, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS - ενώ στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους € 5 δις χωρίς να κλείσει εργοστάσια.

Για να μετριάσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ, η PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την ιαπωνική αντίπαλη Toyota Motor Corp, με την οποία έχει μια κοινή επιχείρηση van, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα φορτηγά σε τιμή κόστους.

Η FCA και η PSA θα επιτρέψουν επίσης στους αντιπροσώπους τους σε ορισμένες πόλεις να επισκευάσουν ανταγωνιστικές μάρκες.

FCA και PSA δήλωσαν ότι ελπίζουν να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μόλις τον περασμένο μήνα, η FCA και η PSA αναδιάρθρωσαν τους όρους της συμφωνίας τους για να εξοικονομήσουν χρήματα και αύξησαν τη στοχευμένη εξοικονόμηση κόστους λόγω της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι περίπου το 40% της εξοικονόμησης θα προέλθει από έξοδα που σχετίζονται με προϊόντα, 40% από αγορές και 20% από άλλους τομείς, όπως μάρκετινγκ, πληροφορική και logistics.