Φλερτάρει με την ευρωπαϊκή αγορά η Infiniti

Φλερτάρει με την ευρωπαϊκή αγορά η Infiniti

Nέοι μικρότεροι και οικονομικότεροι κινητήρες με σκοπό την είσοδo της εταιρίας στα ευρωπαϊκά... σαλόνια

‘Εως τώρα ήταν μια μάρκα που στόχευε την πέραν του Ατλαντικού αγορά. Αυτήν των ΗΠΑ με άλλα λόγια.
‘Ομως, οι δηλώσεις του προέδρου της, του Johan de Nysschen δείχνουν τη μελλοντική πορεία της εταιρίας.


Ο πρόεδρος λοιπόν, αναφερόμενος στο Q50 είπε πως ένας κινητήρας 3,7 V6 330 ίππων μπορεί να ικανοποιεί τα γούστα και τις απαιτήσεις των αμερικανών αλλά αν θέλουμε το αυτοκίνητο να έχει ανταπόκριση και στην ευρωπαϊκή αγορά πρέπει να σκεφτούμε έναν άλλον κινητήρα, δείχνει το προς τα που βαδίζει και ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της Infiniti.

Μάλιστα ο πρόεδρος έγινε ακόμη πιο συγκριμένος και αναφέρθηκε στον τετρακύλινδρο ντίζελ 2,2 της Mercedes (170 ίπποι) που καίει – όπως είπε- λιγότερο και καλύπτει τις οικολογικές ανησυχίες των ευρωπαίων.
Είναι λοιπόν σαφής η πρόθεση της εταιρίας να διευρύνει το μερίδιό της στην Ευρώπη, παρόλο που δεν πρόκειται να σταματήσει να παράγει μεγάλα πολυτελή οχήματα, αφού αυτά σηματοδοτούν και το εταιρικό της DNA.

Έτσι, στα σχέδιά της είναι η παραγωγή ενός 4θυρου coupe που μάλλον θα ακούει στο όνομα Q80, και το οποίο θα μπορούσε άνετα να τοποθετηθεί απέναντι στα Audi A8, BMW 7 ή ακόμη και της Mercedes S Class, με την προϋπόθεση πως θα έχει τα κατάλληλα... εφόδια κάτω από το καπό και τον αντίστοιχο με την κατηγορία σχεδιασμό.

Τέλος και πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις του Johan de Nysschen, το Q30 είναι ένα αυτοκίνητο που λόγω των κόμπακτ διαστάσεών του θα μπορούσε άνετα να αναζητήσει την τύχη του στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους...
Εν αναμονή λοιπόν των σχεδίων της Infiniti...

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube