«Φιλόδοξοι» οι στόχοι του Marchionne, κατά τον νέο CEO της Ferrari

«Φιλόδοξοι» οι στόχοι του Marchionne, κατά τον νέο CEO της Ferrari

Ο Louis Camilleri, με αυτή του τη δήλωση, προκάλεσε μεγάλη πτώση των μετοχών της εταιρείας στο NYSE.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, ο Camilleri είπε ότι το Σεπτέμβριο θα περιγράψει ένα σχέδιο για το πώς η Ferrari θα διπλασιάσει τα κέρδη της έως το 2022.

«Ο Sergio κι εγώ είχαμε τις ίδιες φιλοδοξίες», είπε ο νέος CEO, και συνέχισε λέγοντας ότι οι στόχοι του Marchionne ήταν «φιλόδοξοι» και εμπεριείχαν «ρίσκα και ευκαιρίες», όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ως αποτέλεσμα των δηλώσεων αυτών, οι μετοχές της Ferrari έπεσαν έως και 12% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο του 2016 και μειώνει την αξία της εταιρείας στα $22,9 δις (€19,7 δις). Σημειώνουμε ότι οι μετοχές της Fiat Chrysler Automobiles έπεσαν 16% τις ίδιες μέρες, καθώς ο νέος CEO, Mike Manley, μείωσε τους στόχους για τα κέρδη του ομίλου το 2018.

Υπό την ηγεσία του Marchionne, τα κέρδη της Ferrari διπλασιάστηκαν μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια, χάρη σε ειδικές εκδόσεις μοντέλων και στην αύξηση της παραγωγής του εργοστασίου. Ο Μarchionne είχε επιπλέον σκοπό να επιβλέψει την εξέλιξη και το λανσάρισμα υβριδικών μοντέλων και του πρώτου SUV της φίρμας.

Πριν το θάνατό του, την περασμένη εβδομάδα, ο Marchionne ήθελε να παραμείνει στο τιμόνι της Ferrari για άλλα πέντε χρόνια. Είχε πει πως σκόπευε να διπλασιάσει τα κέρδη της εταιρείας σε 2 δις ευρώ, μέσα σε πέντε χρόνια.

Ο Camilleri πάντως ανακοίνωσε κέρδη €290 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2018, αυξημένα κατά 7% σε σχέση με εκείνα της ίδιας περιόδου πέρσι.

Louis Camilleri Ferrari CEO
 
Μένει να δούμε το Σεπτέμβρη αν ο Camilleri –πρώην πρόεδρος και CEO της καπνοβιομηχανίας Philip Morris International (Marlboro) και ήδη για χρόνια μέλος του ΔΣ της Ferrari– θα αλλάξει ή όχι τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον.

«Μπορεί να έχω διαφορετικό στιλ διοίκησης [από τον Marchionne]», είπε στους αναλυτές, «αλλά όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί». Όσοι τον γνωρίζουν, τον περιγράφουν ως ιδιαίτερα εργατικό και οργανωτικό, και ως ειδικευμένο να κρατάει το τιμόνι μεγάλων εταιρειών σε δύσκολες περιόδους, όπως έκανε κατά τη μετάβαση της Philip Morris από την εποχή του καπνού σε αυτήν του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

[Πηγές: Bloomberg, Forbes]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube