Peugeot-Citroën: Λουκέτο στο εργοστάσιο του Oλνέ;

Peugeot-Citroën: Λουκέτο στο εργοστάσιο του Oλνέ;

Η PSA επικαλείται τις απεργίες και την αρρυθμία που έχουν προκαλεί αυτές στην παραγωγή για να επισπεύσει τον παροπλισμό του Ολνέ

H PSA Peugeot Citroën, ο δεύτερος σε μέγεθος Ευρωπαίος κατασκευαστής, ενδέχεται να κλείσει το εργοστάσιο του Ολνέ, στα προάστια του Παρισιού, καθώς αυτό ταλανίζεται από απεργίες που έχουν προκαλέσει αρρυθμία στην παραγωγή, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Η PSA προσανατολίζεται να σταματήσει τις εργασίες στο Ολνέ, όσο νωρίτερα μπορεί τον Σεπτέμβριο, ανέφεραν οι ίδιοι άνθρωποι που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, μιας και ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση επισήμως.

Ο Γάλλος κατασκευαστής σχεδίαζε από πέρσι να σταματήσει τη βιομηχανική δραστηριότητά του στο Ολνέ, σε αδιευκρίνιστο χρόνο μέσα στο 2014, σε μια προσπάθεια για αναδιοργάνωση και επιστροφή στην κερδοφορία, εν μέσω μιας χειμαζόμενης οικονομίας στην Ευρώπη. Στο Ολνέ εργάζονται 3.300 βιομηχανικοί εργάτες πλήρους απασχόλησης και κατασκευάζουν Citroën C3.

H Peugeot, που παρουσίασε ζημιές  €578 εκατ. για τη χρήση του 2012, έχει περιορίσει ή πουλήσει δραστηριότητες και στο διετές σχέδιο αναδιοργάνωσής της θα περικόψει 11.200 θέσεις εργασίας ή το 17% του γαλλικού εργατικού δυναμικού της.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube