Πετάει κυριολεκτικά η αστυνομία του Dubai! [video]

Πετάει κυριολεκτικά η αστυνομία του Dubai! [video]

Aν έχεις ήδη ένα στόλο από supercars, τι μένει να κάνεις για να εντυπωσιάσεις; Μα φυσικά, να πάρεις και hoverbikes!

Είναι γνωστό ότι η αστυνομία του Dubai έχει όλων των ειδών τα muscle cars και supercars, από Camaro SS μέχρι McLaren και Bugatti.

Τι θα έπρεπε λοιπόν να κάνει για να συνεχίσει να εντυπωσιάζει τους τουρίστες και να ξαναπάρει πρωτοσέλιδα; Απλό: να αγοράσει και ιπτάμενες μηχανές.

Δεν μιλάμε εδώ για κάτι μπανάλ, όπως τα ελικόπτερα που τα έχουν όλες οι αστυνομίες του κόσμου. Η συγκεκριμένη ιπτάμενη μηχανή είναι ατομική – και πολύ sci-fi

Παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στην έκθεση GITEX (Gulf Information Technology Exposition) και είναι βασισμένη στο ρωσικό Scorpion-3. Είναι δηλαδή στην ουσία ένα μεγάλο τετραρότορο drone, που μπορεί να μεταφέρει έναν αστυνομικό και ό,τι εξοπλισμό χρειάζεται μέχρι να συμπληρωθεί το ανώτατο επιτρεπόμενο βάρος πτήσης των 300 kg.

Το δύσκολο με τα drones είναι ότι έχουν εύθραυστη ισορροπία. Αν μεταφέρουν απλά μια κάμερα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι κινήσεις ενός ανθρώπου όμως μπορεί να αποσταθεροποιήσουν τη μηχανή. Πάντως οι Ρώσοι της Hoversurf υποστηρίζουν ότι έχουν βρει τη λύση, και η αστυνομία του Dubai δείχνει να συμφωνεί μαζί τους. Δεν αποκαλύπτει πότε θα μπουν τα hoverbikes σε υπηρεσία, όμως είναι σίγουρο ότι θα μπουν

Για λόγους ασφαλείας, οι προδιαγραφές του αστυνομικού Scorpion-3 δεν εντυπωσιάζουν, καθώς όλες του οι δυνατότητες περιορίζονται ηλεκτρονικά. Μπορεί να σηκώνεται έως και σε ύψος 5 μέτρων και να κινείται με ταχύτητες μέχρι 70 km/h για 25 λεπτά πριν η μπαταρία του χρειαστεί επαναφόρτιση.

Φυσικά δεν προορίζεται για να αντικαταστήσει τα super-περιπολικά, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις όπου ένα αυτοκίνητο θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να φτάσει – περνώντας, για παράδειγμα, πάνω από μποτιλιαρισμένους δρόμους, οι οποίοι είναι συχνό φαινόμενο στα κρατίδια του Κόλπου.

Η ασφάλεια βέβαια δεν θα είναι ανάλογη με αυτή ενός αυτοκινήτου, ακόμα κι όταν οι έλικες καλυφθούν με προστατευτικό πλέγμα. Ο αναβάτης αστυνομικός φοράει μεν προστατευτικό εξοπλισμό βάρους 12 kg, αλλά αυτός δεν θα του χρησιμέψει και πολύ αν πέσει από τα 5 μέτρα με 70 km/h…

[Πηγή: autoevolution.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube