Πάσχα: Drones, ελικόπτερα, αυτόφωρο και εισαγγελείς για το τριήμερο… της φωτιάς 

Πάσχα: Drones, ελικόπτερα, αυτόφωρο και εισαγγελείς για το τριήμερο… της φωτιάς 

Από τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου σε ισχύ τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα. 

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της αστυνομίας προκειμένου να τηρηθούν τα έκτακτα μέτρα το Πάσχα. Στους δρόμους 25.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα. Έλεγχοι σε αυλές, ταράτσες και πυλωτές για… απαγορευμένες συναθροίσεις.Οι απίστευτες εικόνες τη Μεγάλη Παρασκευή με συνωστισμό σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές έχουν θορυβήσει τους υπεύθυνους της μάχης κατά του κορονοϊου που δεν θέλουν να γκρεμιστεί ό,τι έχει χτιστεί τις προηγούμενες εβδομάδες.

Γι΄αυτό το λόγο έχουν αποφασιστεί αυξημένα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και τους παραβάτες περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα. Στη μάχη για το κυνήγι των παραβατών μπαίνουν περίπου 5.000 αστυνομικοί στην Αθήνα και συνολικά 25.000 σε όλη τη χώρα, όπως επίσης drones, ελικόπτερα, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και εισαγγελείς για το ενδεχόμενο αυτοφώρου. Παράλληλα 1.250 αστυνομικοί θα περιπολούν τις εκκλησίες, ενώ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα δούμε περιπολικά ακόμα και στις γειτονιές.  Θα υπάρχουν παντού μπλόκα προκειμένου να μην περνάει… κουνούπι χωρίς σοβαρό λόγο. Ακόμη και αστυνομικοί που για χρόνια ήταν σε γραφεία το επόμενο τριήμερο βγαίνουν στους δρόμους. 

Οι πυλωτές, αυλές και οι ταράτσες την Κυριακή του Πάσχα θα είναι υπό το άγρυπνο μάτι της αστυνομίας για την αποφυγή συναθροίσεων. Τα μεγάλα τραπέζια με φίλους και συγγενείς απαγορεύονται δια ροπάλου καθώς παραμονεύουν εισαγγελείς…   Παραβίαση των μέτρων σε ιδιωτικό χώρο σημαίνει πρόστιμο 300 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ τι θα ισχύει έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube