Πάρτε φόρα και πατήστε παιδιά! Υπάρχουν ακόμη αρκετά!

Πάρτε φόρα και πατήστε παιδιά! Υπάρχουν ακόμη αρκετά!

Οι αρχές στη Βουργουνδία, στη Γαλλία, κατέφυγαν σε ένα μάλλον παράδοξο τρόπο σήμανσης, γράφοντας «Απομένουν ακόμα παιδιά για να χτυπήσετε. Μπορείτε να επιταχύνετε».

Το ασυνήθιστο αυτό σήμα κυκλοφορίας τοποθετήθηκε ύστερα από διάφορες μεθόδους που επιχειρήθηκαν για να προτρέψουν τους οδηγούς να μειώσουν την ταχύτητά τους. Όπως σαμαράκια επιβράδυνσης, τεχνητοί μικροί κυκλικοί κόμβοι, προτεραιότητα από τα δεξιά, όριο ταχύτητος στα 30 km/h.

Όμως, του κάκου. Οι οδηγοί, παρότι διερχόμενοι από αστική περιοχή με σχολική ζώνη και σήματα «Προσοχή! Σχολείο!», εξακολουθούσαν να αδιαφορούν, διατηρώντας τη συνήθειά τους για υψηλή μέση ταχύτητα διέλευσης. Έτσι οι αρχές της Βουργουνδίας κατέφυγαν στο μπλακ χιούμορ, ως ύστατο μέσο για να αποθαρρύνουν τους οδηγούς από το να διέρχονται με μεγάλη ταχύτητα από μια περιοχή όπου συμβαίνουν πολλά ατυχήματα.

Φυσικά, είναι περιττό να πούμε ότι πολλοί από τους κατοίκους εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους γι’ αυτό το είδος της σήμανσης, αλλά ίσως η παραδοξότητά του να φέρει καλύτερα αποτελέσματα από τις παραδοσιακές μεθόδους και ταμπέλες.

[Πηγή caradisiac.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube