Παρουσιάζοντας τη Ford Mustang του 1964

Παρουσιάζοντας τη Ford Mustang του 1964

Την επόμενη χρονιά, η Ford θα γιορτάσει τα 50ά γενέθλια του πιο εμβληματικού αυτοκινήτου της μετά το Model T, της Mustang.

Ford Mustang

Την 1η Απριλίου του 1964, ο Lee Iaccoca μίλησε εμπρός σε ένα ακροατήριο από δημοσιογράφους του αυτοκινητικού Τύπου στο World's Fair της Νέας Υόρκης, προλογίζοντας ένα νέο σπορτίφ αυτοκίνητο. Τη νέα Ford Mustang. 

Τα εναρκτήρια λόγια του ήταν τότε: «Καλημέρα, κυρίες και κύριοι. Καλώς ήρθατε σε μια από τις πιο περήφανες στιγμές της ζωής μας».

Η Ford διακατεχόταν από τέτοια έξαψη γι’ αυτό που έφτιαξε, που η Mustang του 1964 έγινε η πρώτη «Διεθνής Δημοσιογραφική Παρουσίαση» της εταιρείας, με καλεσμένους 2.000 δημοσιογράφους, την ίδια μέρα, στις ΗΠΑ και σε 11 ευρωπαϊκές πόλεις. Και, παρά τα επίμεμπτα σημεία του αυτοκινήτου, κανείς εκείνη την εποχή δεν θα μπορούσε να γνωρίζει πόσο καλά θα αφομοίωνε η Mustang αυτή την περηφάνια της Ford.

Ύστερα από την εναρκτήρια ομιλία του Iaccoca, οι δημοσιογράφοι οδήγησαν για 750 μίλια (1.200+ km), από τη Νέα Υόρκη στο Dearborn του Michigan. Μαζί, τους έδωσαν να διαβάσουν ένα press kit που περιελάμβανε στοιχεία, όπως «τρία κάθετα ξεχωριστά φώτα/φλας πίσω, 6κύλινδρο μοτέρ 170 cu.in. με 101 άλογα και 3τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και έξτρα μετάδοση Cruise-O-Matic».

Αυτό ακριβώς το press kit δημοσιοποίησε η Ford πρόσφατα και το παραθέτουμε με άπειρη νοσταλγική διάθεση. Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.

[Πηγή Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube