Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος σχεδιασμού των Hyundai, ΚΙΑ και Genesis

Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος σχεδιασμού των Hyundai, ΚΙΑ και Genesis

Ο Luc Donckerwolke τερματίζει τη συνεργασία του με την Hyundai μετά από 4,5 χρόνια.

Ο Luc Donckerwolke, επικεφαλής σχεδιασμού του Hyundai Motor Group, παραιτήθηκε από τη θέση του μετά από 4,5 χρόνια στον κορεατικό όμιλο, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο Βέλγος σχεδιαστής αυτοκινήτων έγινε ευρέως γνωστός στους κύκλους της αυτοκινητοβιομηχανίας μετά από την πολυετή καριέρα του σε Audi, Škoda, SEAT, Lamborghini και Bentley, όπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της σχεδιαστικής τους γλώσσας. Η συνεργασία του με την Hyundai ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2015 οπότε και ανέλαβε τα ηνία του σχεδιαστικού της κέντρου, ενώ από τον Οκτώβριο του 2018 ο ρόλος του διευρύνθηκε σε ολόκληρο τον όμιλο που περιλαμβάνει και τις μάρκες KIA και Genesis.

Σχετικά με την παραίτησή του, ο ίδιος δήλωσε: «Ήταν τιμή μου να συμβάλω στο να διαμορφωθεί το μέλλον των Hyundai, KIA και Genesis. Η προχωρημένη και αυθάδης νοοτροπία του ομίλου μου επέτρεψε να κινηθώ πέρα από τα όρια και να αμφισβητήσω το status que. Απόλαυσα την εμπιστοσύνη που μου δόθηκε στο να δημιουργήσω με σχεδιαστική "Dream Team" η οποία καθόρισε το DNA για το μέλλον της κάθε μάρκας και ψηφιοποίησε τις σχεδιαστικές διαδικασίες τους.»

Δημοσιεύματα θέλουν τον Donckerwolke να ανησυχεί για τις επιπτώσεις που θα είχε η πανδημία κορονοιού στην αυτοκινητοβιομηχανία, και να θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια του στο Βέλγιο.

Τα καθήκοντα του Luc Donckerwolke θα αναλάβουν οι Lee Sang-yup (υπεύθυνος σχεδιασμού της Hyundai) και Karim Habib (υπεύθυνος σχεδιασμού της KIA).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube