Παραγγελία 1.800 ηλεκτρικών βαν Mercedes-Benz από την Amazon

Παραγγελία 1.800 ηλεκτρικών βαν Mercedes-Benz από την Amazon

Με 1.800 eVito και eSprinter για τον ευρωπαϊκό στόλο της, ο αμερικανικός γίγαντας του e-εμπορίου έκανε τη μεγαλύτερη παραγγελία EV που έχει λάβει ποτέ η Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz, Amazon

Τα επιβατικά αυτοκίνητα μετατρέπονται σταδιακά από θερμικά σε ηλεκτρικά, αλλά και τα επαγγελματικά δεν πάνε πίσω. Η Amazon έχει ήδη επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της στην ηλεκτρική κινητικότητα, με τη μεγάλη παραγγελία 100.000 οχημάτων στη Rivian και 10.000 τρικύκλων στην Ινδία. Αλλά προχώρησε και σε μια πιο μετριοπαθή, αλλά σαφώς βραχυπρόθεσμη παραγγελία προς τη Mercedes-Benz.

Η Amazon λοιπόν υπέβαλε αίτημα για προσφορά αγοράς 1.800 ηλεκτρικών βαν στη γερμανική εταιρεία, η οποία είναι αστρονομικά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη παραγγελία των δέκα eVito τον Ιανουάριο. Η νέα παραγγελία θα ξεκινήσει να διεκπεραιώνεται από το 2020 και μόνο στην Ευρώπη. Το δε μείγμα περιλαμβάνει 600 eVito και 1.200 eSprinter. Εδώ να τονίσουμε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι σήμερα προς τον Γερμανό κατασκευαστή.

Mercedes-Benz, Amazon

Όσον αφορά τα δύο βαν, να θυμίσουμε ότι αμφότερα πρόκειται για θερμικά μοντέλα που μετασκευάστηκαν και σε ηλεκτρικά. Το eVito διαθέτει αυτονομία 180 km, ηλεκτρομοτέρ ισχύος 115 PS και χώρο φόρτωσης 6 m3. Το μεγαλύτερο eSprinter διατίθεται σε δύο εκδόσεις μπαταρίας, με 41 kWh (120 km αυτονομία) και 55 kWh (168 km αυτονομία), και χώρο φόρτωσης 11 m3. Η τιμή τους στη Γερμανία (χωρίς επιδότηση και για τα επαγγελματικά Kastenwagen) ξεκινά από τις €44.990 για το στάνταρ eVito και τις €46.470 για το μακρύ, ενώ το βασικό eSprinter ξεκινά από τις €53.900 και τις €61.273 γι’ αυτό με τη μεγάλη μπαταρία.

Mercedes-Benz, Amazon

Ταυτόχρονα, η Mercedes-Benz συμμετέχει στην πρωτοβουλία «The Climate Pledge» που ξεκίνησε από την Amazon. Υποστηρίζει πρότζεκτ που στόχο έχουν να προηγηθούν έως και κατά δέκα χρόνια του στόχου για «μηδενικές εκπομπές άνθρακα» των συμφωνιών του Παρισιού της COP21.

Mercedes-Benz, Amazon

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube