Πάνω από 4.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα παράγει η Tesla στη Γερμανία

Πάνω από 4.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα παράγει η Tesla στη Γερμανία

Το Gigafactory της Tesla στη Γερμανία έχει δυναμικότητα παραγωγής 500.000 αυτοκινήτων το χρόνο. 

Το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία, στο Βραδεμβούργο κοντά στο Βερολίνο, παράγει πλέον 4.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα, πετυχαίνοντας τον αρχικό στόχο που είχε θέσει τρεις εβδομάδες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. 

Σύμφωνα με τον παραπάνω ρυθμό παραγωγής, το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία θα έχει μια ετήσια παραγωγή άνω των 200.000 οχημάτων, τη στιγμή που σύμφωνα με την εταιρεία οι δυνατότητες του είναι για 500.000 αυτοκίνητα ετησίως ή σχεδόν 10.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα.

Το εργοστάσιο στο Βερολίνο παράγει σχεδόν το 33% της συνολικής παραγωγής του Model Y, με τα άλλα δυο τρίτα να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Σαγκάης το οποίο συναρμολογεί 13.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα.

Η αύξηση της παραγωγής στη Γερμανία θα επιτρέψει στον Elon Musk να προωθήσει περισσότερα αυτοκίνητα από τη Σαγκάη στις αγορές εκτός Ευρώπης, καθώς κρίνεται πως η παραγωγή του Gigafactory της Tesla στη Γερμανία μπορεί να καλύψει την ευρωπαϊκή ζήτηση.

Η Tesla ξεκίνησε επίσης τη συναρμολόγηση μπαταριών στη Γερμανία που θα χρησιμοποιηθούν σύντομα σε οχήματα που παράγονται στο εργοστάσιο, αν και σε αυτό το κομμάτι της παραγωγής θα επικεντρώσει κυρίως το ενδιαφέρον της στις ΗΠΑ, λόγω των αυξημένων οικονομικών κινήτρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube