Πάνω από 150 Ferrari Dino στα 50χρονα του μοντέλου [video]

Πάνω από 150 Ferrari Dino στα 50χρονα του μοντέλου [video]

Συγκεντρώθηκαν στο Maranello και παρέλασαν στο Fiorano, 50 χρόνια μετά το λανσάρισμα της μικρής Ferrari.

Πάνω από 150 αυτοκίνητα και 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο της Ferrari, στο Maranello, το Σάββατο 30 Ιουνίου για να γιορτάσουν το χρυσό ιωβηλαίο της Dino.

O κόσμος έχει αλλάξει πολύ από τον Μάη του ’68 και την εποχή των λουλουδιών και του ελεύθερου σεξ, όμως η Dino παραμένει μια από τις πιο αγαπητές κλασικές Ferrari – παρά την τραγωδία που κρύβεται πίσω από την ονομασία της.

Η Dino ήταν μια μικρή και πολύ πιο προσιτή Ferrari, και λανσαρίστηκε ως ξεχωριστή μάρκα αφού ο Enzo θεωρούσε Ferrari μόνο όσες είχαν κινητήρα V12. Στις μικρές κεντρομήχανες V6 (και αργότερα V8) o Γέρος έδωσε το όνομα του γιου του, Alfredo “Dino” Ferrari, που είχε πεθάνει πριν 11 χρόνια. 

Ο μοναχογιός του Enzo (αργότερα αναγνώρισε ως παιδί του τον Pierro Lardi) προσβλήθηκε από τη μυϊκή δυστροφία του Duchenne, μια σπάνια γενετική πάθηση που τον ταλαιπώρησε πολύ και τον οδήγησε στο θάνατο στις 30 Ιουνίου του 1956, σε ηλικία μόλις 24 ετών.
  
Η σχεδίαση του κινητήρα V6 της Dino αποδίδεται από κάποιους στον αδικοχαμένο Alfredo Ferrari και το σχεδιασμένο από τον Pinifarina κεντρομήχανο κουπέ παρουσιάστηκε στο Σαλόνι του Torino το 1967, ενώ το βιβλίο παραγγελιών άνοιξε τον επόμενο Νοέμβρη στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Παρουσίαση Dino 206 & 246 GT

Γιατί τότε τα 50χρονα του μοντέλου γιορτάζονται τώρα; Διότι αν ο εορτασμός γινόταν πέρσι, θα συνέπιπτε με τα 70 χρόνια της Ferrari και θα περνούσε απαρατήρητος. Οπότε γιορτάστηκε η επέτειος που το πρώτο μοντέλο παραγωγής βγήκε στο δρόμο. Και η εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου έγινε την ημερομηνία του θανάτου του Dino Ferrari.

Τα αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Μουσείου του Maranello και από εκεί πήγαν στην πίστα της φίρμας, το Fiorano, όπου παρέλασαν σε σχηματισμό. Το μεσημέρι πήγαν στο εργοστάσιο όπου έγινε ειδική ξενάγηση στους ιδιοκτήτες τους. Και η εορταστική μέρα ολοκληρώθηκε με τις 150 Dino να περνούν μία-μία κάτω από την αψίδα της ιστορικής εισόδου του εργοστασίου, στη Via Abetone Inferiore.

Μια εκδήλωση για την οποία ο Alfredo “Dino” Ferrari θα ήταν σίγουρα περήφανος.

[Πηγές: Auto Classics]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube