Panasonic: Ρευστοποίησε τις μετοχές που κατείχε στην Tesla

Panasonic: Ρευστοποίησε τις μετοχές που κατείχε στην Tesla

Ο ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών, η Panasonic, πούλησε όλες τις μετοχές που κατείχε στην Tesla αξίας 3,6 δισ. δολαρίων.

Η Panasonic ενημέρωσε με κάθε επισημότητα ότι πλέον δεν κατέχει ούτε μία μετοχή της Tesla! Έτσι, μετά από 10 και πλέον χρόνια στενής συνεργασίας, οι δυο εταιρείες φαίνεται να βάζουν τέλος στη σχέση τους. 

Προφανώς, αυτό δεν οφείλεται στην πώληση των μετοχών αλλά όπως υποστηρίζουν οι κακές γλώσσες στις κινήσεις του Elon Musk το τελευταίο διάστημα, ο οποίος έχει συνάψει συνεργασίες τόσο με την LG Chem όσο και με την Catl στην Κίνα, εταιρείες ανταγωνιστικές δηλαδή ως προς την κατασκευή μπαταριών με τον όμιλο Panasonic. 

Βέβαια σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη του ιαπωνικού κολοσσού, η πώληση των μετοχών δε συνεπάγεται και διακοπή της συνεργασίας αλλά καλά πληροφορημένες πηγές γύρω από το θέμα κάνουν λόγο για οριστικό φινάλε.  

Η Panasonic ήταν από τις πρώτες εταιρείες που στήριξε το εγχείρημα του Elon Musk στην Tesla, παρέχοντας τόσο μπαταρίες για τα ηλεκτρικά μοντέλα της αμερικανικής φίρμας όσο και ρευστό από την αγορά μετοχών της φίρμας το 2010. 

tesla

Για να λέμε ωστόσο και τα πράγματα με το όνομα τους, κάθε άλλο παρά ζημιωμένη βγήκε η ιαπωνική εταιρεία από την αγορά αυτών των μετοχών. Το 2010 όταν και απόκτησε σε πρώτη φάση 1,4 εκ. μετοχές της Tesla η αξία τους ήταν στα 21,15 δολάρια/μετοχή. Δέκα γεμάτα χρόνια μετά και έχοντας αυξήσει σημαντικά το μετοχικό της κεφάλαιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, έφθασε να πουλήσει το σύνολο του χαρτοφυλακίου της στην τιμή των 679,82 δολαρίων/μετοχή ή 3,6 δισ δολάρια! Το λες και καλή επένδυση... 

Η Panasonic τα χρήματα που αποκόμισε από την πώληση των μετοχών της Tesla θα τα επενδύσει στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube