Pagani: Στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας

Pagani: Στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας

Το PIF (Saudi Arabia’s Public Investment Fund) απέκτησε το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της Pagani, δίχως όμως να ανακοινωθεί το κόστος εξαγοράς αυτού του ποσοστού!

Η Pagani έκανε γνωστό ότι υπέγραψε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική εταιρική σχέση με το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, η οποία προβλέπει μια σημαντική επένδυση από το τελευταίο στην ιταλική φίρμα. Παρότι δεν ανακοινώθηκε επισήμως το τίμημα για την απόκτηση αυτού του ποσοστού οικονομικοί κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν κάθε άλλο παρά λίγα ήταν... 

Αυτό όμως που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας παραμένει στα χέρια της οικογένειας του Horacio Pagnani. Ο τελευταίος δε δήλωσε στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά το κλείσιμο του deal τα εξής: «Συνεργαζόμαστε μόνο με τους καλύτερους σε όλους τους τομείς. Άλλωστε στόχος μας είναι κάθε εταίρος μας να συμβάλλει από το πόστο του στην ανάπτυξη της εταιρείας και στη γιγάντωση της». 

Pagani

Tο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας έχει προφανώς άφθονο χρήμα και επενδύει συνεχώς σε κάθε τομέα όπως και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Στόχος του προγράμματος άλλωστε «Saudi Vision 2030», είναι να οδηγήσει την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας σε νέους ορίζοντες που δε θα εξαρτώνται αποκλειστικά από το πετρέλαιο. Για το λόγο αυτό έχουν επενδυθεί τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 15,4 δισ. δολάρια σε ποικίλες εταιρείες παγκοσμίως, με το «Ταμείο» να διαθέτει μετοχές τόσο της Tesla όσο και της Lucid.

Σε ότι αφορά τώρα την Pagani, ο Nicola Volpi και ο Emilio Petrone θα συνεχίσουν ως μειοψηφικοί μέτοχοι, με την οικογένεια Pagani να διατηρεί τον έλεγχο της εταιρείας ως κύριος μέτοχος. Συγχρόνως, ο Horacio Pagani, ιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος και Chief Design Officer, θα συνεχίσει να κινεί τα νήματα στη φίρμα έχοντας τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube