Out of Africa – Mε Fiat Panda, non-stop ταξίδι 10.000 μιλίων

Out of Africa – Mε Fiat Panda, non-stop ταξίδι 10.000 μιλίων

Εντεκα μέρες κράτησε ο ... non stop μαραθώνιος δύο Βρετανών οδηγών, που με ένα Fiat Panda “έγραψαν” 10.000 μίλια!

Το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 2013 οι Philip Young και Paul Brace , έφτασαν στο Λονδίνο ολοκληρώνοντας το ταξίδι που ξεκίνησαν την 1η Φερβρουαρίου από το Κέιπ Τάουν. Σκοπός τους να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Farm Africa. Μάλιστα κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ για τη συγκεκριμένη απόσταση, καλύπτοντάς την σε διάστημα 10 ημερών, 13 ωρών και 28 λεπτών.

Για να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους, ο Phillip και ο Paul έπρεπε να οδηγήσουν κατά μέσο όρο 1.000 μίλια την ημέρα με ταχύτητα 40 μίλια/ώρα, κάτι που όπως είπαν, δεν τους φάνηκε δύσκολο να επιτύχουν με το Panda 0.9lt TwinAir, το οποίο ήταν κανονικής παραγωγής, εκτός από μερικές ζωτικής σημασίας τροποποιήσεις, όπως η επιπλέον δεξαμενή καυσίμου, οι δύο εφεδρικοί τροχοί, τα προστατευτικά του κάρτερ, τα σκληρότερα ελατήρια ανάρτησης, και μια εισαγωγή αέρα που μετακινήθηκε στο πάνω μέρος του κινητήρα.

Παρά το μικρό μέγεθος του αυτοκινήτου, το κρεβάτι των οδηγών ήταν ένα κομμάτι στρώματος αφρού στο πίσω κάθισμα! Η μακρά πορεία προς τη Βρετανία περιελάμβανε σκληρούς και κακοτράχαλους δρόμους, διαδρομές μέσα από ξηρά κομμάτια της ερήμου στη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Ζάμπια, την Τανζανία, την Κένυα, την Αιθιοπία, το Σουδάν, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Τυνησία πριν οι συνταξιδιώτες διασχίσουν τη Μεσόγειο για την τελική ευθεία μέσα από την Ιταλία και τη Γαλλία ως το Hyde Park του Λονδίνου.

Το Farm Africa είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζεται με οικογένειες σε αγροτικές περιοχές της Αφρικής, βοηθώντας να παράγουν τρόφιμα πιο αποτελεσματικά. Με την παροχή εκπαίδευσης και υποστήριξης βοηθά τους αγρότες να βελτιώσουν τον τρόπο που διαχειρίζονται τις καλλιέργειές τους, τα ζώα, τα δάση και την πρόσβαση στο νερό, βοηθά τις οικογένειες να οικοδομήσουν ένα μέλλον απαλλαγμένο από την πείνα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Farm Africa επισκεφθείτε το http://www.farmafrica.org

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube