Όταν 2,7 εκατ. δολάρια γίνονται στάχτη...

Όταν 2,7 εκατ. δολάρια γίνονται στάχτη...

Μια Mercedes-AMG One αποσύρθηκε νωρίς και άδοξα από την κυκλοφορία καθώς κάηκε ολοσχερώς κατά τη διάρκεια μεταφοράς της πάνω σε τρέιλερ.

Η Mercedes-AMG θα κατασκευάσει μόλις 275 κομμάτια του υβριδικού hypercar AMG One, με την τιμή του να φτάνει τα 2,7 εκατ. δολάρια και το ένα από αυτά τέθηκε ήδη εκτός κυκλοφορίας. 

Θυμίζουμε ότι η Mercedes-AMG One, εφοδιάζεται με V6 τούρμπο κινητήρα 1,6 lt, o οποίος στροφάρει έως τις 11.000 rpm και αποδίδει 566 PS. O τελευταίος, συνεργάζεται με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, έναν δίπλα από τον 1.600άρη κινητήρα προσφέροντας επιπλέον ισχύ 161 PS στον στροφαλοφόρο άξονα, ενώ o τέταρτος στεγάζεται μέσα ουσιαστικά στο τούρμπο χαρίζοντας έξτρα 120 PS.

Συνδυαστικά, η ιπποδύναμη του συστήματος ξεπερνά τους 1.050 PS, με τη θηριώδη ισχύ να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου σασμάν που εξέλιξε η AMG αποκλειστικά για τις ανάγκες του “One”. Η δε μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 8,4 kWh προσφέρει μια ηλεκτρική εμβέλεια της τάξεως των 18 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Mercedes-AMG One είναι το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στο Nürburgring [video]

Η Mercedes-AMG One που αποσύρθηκε νωρίς και άδοξα από την κυκλοφορία, είχε φορτωθεί σε ένα τρέιλερ και μεταφερόταν. Σύμφωνα με τη βρετανική The Sun, στον αυτοκινητόδρομο M6 στο Staffordshire τόσο το τρέιλερ που τη μετέφερε όσο και το ίδιο το πολύτιμο φορτίο του τυλίχτηκαν στις φλόγες με αποτέλεσμα να μην μείνει κυριολεκτικά τίποτα από το αυτοκίνητο.

Οι εικόνες δείχνουν ένα μόλις αναγνωρίσιμο απανθρακωμένο πλαίσιο να κάθεται σε ένα εξίσου κατεστραμμένο τρέιλερ ενός οχήματος που περιβάλλεται από συντρίμμια. Δεν έχει απομείνει τίποτα από το ανθρακονημάτινο σώμα της Mercedes-AMG One.

Mercedes AMG One

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον υβριδικό κινητήρα του αυτοκινήτου παρά το γεγονός ότι αυτός δεν ήταν σε λειτουργία, καθώς η Mercedes-AMG One ήταν πάνω στο τρέιλερ.

Η γερμανική εταιρεία δηλώνει ότι διερευνά το περιστατικό και ένας εκπρόσωπός της δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι, «Γνωρίζουμε ότι αυτό το περιστατικό αφορούσε ένα αυτοκίνητο που μεταφερόταν σε κλειστό ρυμουλκούμενο ως μέρος της διαδικασίας συναρμολόγησής του. Ευτυχώς, από όσο γνωρίζουμε, κανείς δεν τραυματίστηκε. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τι προκάλεσε τη φωτιά και, αν χρειαστεί, θα στηρίξουμε την έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube