Οριστικό: Πτώχευσε η Bertone

Οριστικό: Πτώχευσε η Bertone

Ο εμβληματικός σχεδιαστικός οίκος Bertone μπήκε επίσημα σε διαδικασία πτώχευσης, όπως δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας.

Μιλώντας στο «αδελφό» μας Autocar, ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έχει προθεσμία μέχρι το τέλος Απριλίου για να βρει αγοραστή. Αν και υπήρξαν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, το μέλλον της Bertone παραμένει αβέβαιο. Αν δεν βρεθεί αγοραστής πριν εκπνεύσει η προθεσμία, το ιταλικό δικαστήριο θα πουλήσει την Bertone.

Η κατάσταση είναι ζοφερή για τους 120 εργαζομένους της εταιρείας. Αυτή τη στιγμή μόνον οι διοικητικές υπηρεσίες παραμένουν επανδρωμένες, καθώς οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν φύγει από το εργοστάσιο κατασκευής στο τέλος του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, αυτοί οι εργάτες θα πληρώνονται μέχρι να ξαναρχίσει η παραγωγή.  

Μιλώντας στην εφημερίδα “The Telegraph”, εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι τα προβλήματά της περιστρέφονταν γύρω από «τα πολλά χρέη και το πολύ υψηλό κόστος».

Φήμες ότι η Bertone θα έκλεινε λόγω οικονομικών προβλημάτων κυκλοφορούσαν εδώ και εβδομάδες, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία τις επιβεβαίωσε.

Η Bertone γιόρτασε τα 100 χρόνια της το 2012.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube