Οριστικό: Lancia θα πωλούνται πλέον μόνο στην Ιταλία…

Οριστικό: Lancia θα πωλούνται πλέον μόνο στην Ιταλία…

Η εταιρεία κατεβάζει τα sites της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ευχαριστώντας τους πελάτες της…

Το ξέραμε ότι κάποτε θα συνέβαινε, αλλά το γεγονός δεν παύει να είναι θλιβερό για μια τόσο ιστορική μάρκα.

«Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για τη Lancia. Είστε κάτοχος Lancia; Κάντε κλικ εδώ για υπηρεσίες after sales». Αυτό το μήνυμα είναι το μόνο πράγμα που θα βρείτε πλέον στα sites της Lancia, σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Ελβετία και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αν ενδιαφέρεστε για τη μάρκα, η Fiat Chrysler Automobiles θα σας ζητήσει ευγενικά να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες των άλλων εταιρειών που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, δηλαδή της FIAT, της Alfa Romeo ή της Jeep. Σε μικρότερες χώρες όπως η Ρουμανία, η Σερβία και η Βουλγαρία, δεν υπάρχει καν επίσημο site της Lancia.

Το ιταλικό site της μάρκας ακόμα δουλεύει και μάλιστα διαφημίζει μια ειδική προσφορά που λήγει στις 31 Μαϊου. Ίσως αυτή να είναι και η τελευταία ευκαιρία σας να αγοράσετε μια καινούργια Lancia, αφού το μέλλον της μάρκας είναι άδηλο.

Η θρυλική φίρμα κατέληξε να πουλάει σήμερα μόνο ένα μοντέλο: το –βασισμένο στο FIAT 500/Panda– Lancia Ypsilon. H τελευταία Delta και οι «αμερικανιές» Thema και Voyager σταμάτησαν το 2014-2015, αφού η FCA μετέτρεψε τη Lancia σε μια «μάρκα ωθούμενη από την Ιταλία».

Αν επισκεφθείτε τη γείτονα χώρα, θα δείτε να κυκλοφορούν εκεί πολλά Ypsilon σε διάφορες εκδόσεις και χρώματα, αφού οι δυνατότητες εξατομίκευσης είναι το βασικό ατού του μοντέλου. Όμως σε πιάνει βαθιά θλίψη αν αναλογιστείς το ένδοξο παρελθόν, με υπέροχα μοντέλα όπως η Aurelia, η Flavia, η Fulvia Coupe, η Stratos, η Beta Coupe/HPE, η Gamma Coupe, η Monte Carlo και η Delta Integrale

Ας μην πούμε όμως ακόμα το τελευταίο αντίο…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube