Οργή για την ψεύτικη συνέντευξη του Michael Shcumacher

Οργή για την ψεύτικη συνέντευξη του Michael Shcumacher

H οικογένεια του Michael Shcumacher θα μηνύσει το γερμανικό περιοδικό που κυκλοφόρησε με εξώφυλλο δήθεν αποκλειστική συνέντευξη του Γερμανού. 

Michael Schumacher

Μέχρι σήμερα ξέραμε τους παραπλανητικούς τίτλους σε διάφορα (κυρίως διαδικτυακά) δημοσιεύματα με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας. 

Ωστόσο, τώρα ανακαλύψαμε και τις ψεύτικες συνεντεύξεις. Και επειδή ο Michael Schumacher «πουλάει», ένα γερμανικό περιοδικό έχτισε με τη βοήθεια γνωστής εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης συνέντευξη με τον Γερμανό θρύλο της Formula 1. 

Michael Schumacher
To εξώφυλλο του περιοδικού με την δήθεν συνέντευξη του Schumi

Συγκεκριμένα, το περιοδικό Die Aktuelle κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο μια... αποκλειστική συνέντευξη με τον Michael Schumacher, την πρώτη από τον Δεκέμβριο του 2013 όταν και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι. 

Δεν θα μπούμε στη λογική να δούμε τι έλεγε αυτή η «συνέντευξη». Η λέξη ντροπή είναι το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηρίζει την κίνηση των υπευθύνων του περιοδικού Die Aktuelle. 

Βέβαια, στο τέλος του άρθρου του, το περιοδικό σημείωνε ότι το άρθρο ήταν προϊόν ενός chatbot τεχνητής νοημοσύνης (κάτι σαν το πιο γνωστό ChatGPT), αλλά πλέον το ατόπημα είχε συντελεστεί. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο περιοδικό χρησιμοποιεί το όνομα του Michael Schumacher για να πουλήσει. Το 2014 είχε δημοσιεύσει άρθρο με τη φωτογραφία του Schumi και της συζύγου του Κορίνας, με τίτλο «ξύπνησα».

Michael Schumacher
To εξώφυλλο του περιοδικού από το 2014 όταν έγραφε πως ο Schumi ξύπνησε από το κώμα

Τότε πολλοί πίστεψαν ότι ο Michael είχε ξυπνήσει από το κώμα, αλλά το άρθρο απλά περιέγραφε περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν πέσει σε κώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά ξύπνησαν. 

Όλα αυτά προκάλεσαν την οργή της οικογένειας, η οποία ερωτηθείσα από το ΕSPN απάντησε πως θα κινηθεί νομικά κατά του περιοδικού.

Και πολύ καλά θα κάνει, λέμε εμείς...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube