Opel: Τα OPC δεν έχουν πεθάνει

Opel: Τα OPC δεν έχουν πεθάνει

Μπορεί τα μοντέλα επιδόσεων OPC επί του παρόντος να βρίσκονται σε αδράνεια, όμως δεν αποκλείεται να επανέλθουν στο προσκήνιο ως υβριδικά ή ηλεκτρικά.

Παρότι οι εκδόσεις GSi αποτελούν αυτή τη στιγμή την πιο σπορ εκδοχή των μοντέλων της εταιρείας, στελέχη της αναφέρουν ότι ο βραχίονας OPC (Opel Performance Center) βρίσκεται ακόμα στη ζωή.

Το πλάνο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, όμως τα OPC θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν μια νέα οικογένεια σπορ μοντέλων με υβριδικό ή ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Είναι μια ιδέα που έχει ξανακουστεί στο παρελθόν, όμως με δεδομένη την τεχνογνωσία και τα μηχανικά μέρη που υπάρχουν διαθέσιμα από το PSA Group, τώρα μοιάζει πιο ρεαλιστική από ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Opel Insignia GSi

Όπως δήλωσε στους συνεργάτες μας από το βρετανικό Autocar η product manager της Vauxhall (η Opel στην Αγγλία), «Είναι γνωστό πως αυτός είναι πλέον ο τρόπος για να έχουμε υψηλή ισχύ χωρίς αντίστοιχα υψηλές τιμές CO2. Μπορεί λοιπόν επί του παρόντος να έχουμε μόνο εκδόσεις GSi για όποιον θέλει κάτι σπορ, όμως ελπίζουμε στο μέλλον να προσφέρουμε κάτι και σε εκείνους που θέλουν ένα πραγματικά σκληροπυρηνικό αυτοκίνητο επιδόσεων».

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube